vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schengenvisum Thailand – Nederland: servicekosten visa afspraak verhoogd

Schengenvisum Thailand - Nederland: servicekosten visa afspraak verhoogd

Schengenvisum Thailand – Nederland: servicekosten visa afspraak verhoogd

Thaise onderdanen die een Schengenvisum voor Nederland willen aanvragen moeten rekening houden met een verhoging van de servicekosten (afspraak, het aangetekend verzenden van het paspoort inclusief Schengenvisa of weigeringsbrief).

De Nederlandse ambassade in Bangkok maakt gebruik van de diensten van VFS Global, een servicebureau voor een aantal administratieve taken rondom een visumaanvraag.

De service kosten gaan met ingang van heden 480 Baht (circa 12 Euro) bedragen.

De ambassade in Bangkok laat op haar website weten dat de verhoging van de servicekosten niet te voorkomen was:

“Mede in het licht van de wereldwijde bezuinigingen die wij als Ambassade moeten realiseren beheert sinds augustus 2011 VFS Global de afsprakenkalender van de ambassade. Sinds deze periode heeft VFS Global zich ingespannen om haar operationele activiteiten te optimaliseren om zo verhogingen van de service kosten op te kunnen vangen. De recente prijsstijgingen overschrijden echter de limiet van de mogelijkheden en daarmee is een verhoging van het VFS tarief niet meer te vermijden.”

De kosten voor een visum bedragen nog steeds 60 Euro of het equivalent daarvan in Thaise Baht (op dit moment 2.400 Baht onder voorbehoud van wisselkoerswijzigingen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739