vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Waar moet een medische reisverzekering voor Schengenvisum aan voldoen?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

aan alle eisen voor een Schengenvisum.

kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Buitenlanders die Nederland of een ander Schengenland voor maximaal 90 dagen willen bezoeken en visumplichtig zijn moeten in het land van herkomst een visum aanvragen.

Dat kan bij de Nederlandse ambassade of het consulaat. Bezoek de website van de ambassade, dat kan via de website van de Rijksoverheid: Nederlandse ambassades.

Medische reisverzekering voor Schengenvisum

Waar moet een medische reisverzekering voor Schengenvisum aan voldoen?

De visumaanvrager moet beschikken over een medische reisverzekering ter dekking van eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis.

Welke dekking zijn verplicht?

De af te sluiten medische reisverzekering dient:

  • Voor het gehele Schengengebied geldig te zijn.
  • Een minimale dekking te hebben van EUR 30.000,- voor medische kosten en repatriëring.
  • De gehele duur van het beoogde verblijf te bestrijken.

Wie mag de medische reisverzekering afsluiten?

De medische reisverzekering kan door de visumaanvrager worden afgesloten in het land van verblijf. De verzekering mag ook worden afgesloten in een ander land, bijvoorbeeld Nederland. Als er een uitnodigende partij is (referent) zoals een garantsteller en/of logiesverstrekker dan mag deze ook de verzekering voor zijn buitenlandse gast of partner afsluiten.

Waar kan ik een medische reisverzekering afsluiten?

Dat kan op deze website. De aanvragen worden tijdens werkdagen binnen 24 uur afgehandeld en je ontvangt de polis digitaal zodat je deze kan e-mailen naar het buitenland. Ook geven wij de premie terug als een visum wordt afgewezen. Klik hier voor meer informatie: Medische reisverzekering voor een Schengenvisum

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739