vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schengenvisum van Ethiopië naar Nederland en medische reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Woon je in Ethiopië en wil je naar Nederland reizen, dan heb je een Schengenvisum nodig. Een visum voor Nederland vraag je aan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar je woont. Voor Ethiopiërs is dat de Nederlandse ambassade in Addis Ababa.

Aanvragen bij een ambassade van een ander Schengenland waar Nederland door vertegenwoordigd wordt in het land waar je woont, kan ook. Een Schengenvisum geldt voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Voor een Schengenvisum van Ethiopië naar Nederland heb je ook een verplichte medische reisverzekering nodig. Die kan je hier afsluiten voor je gasten uit Ethiopië voor slechts € 3,- per persoon per dag.

Hoe lang duurt een Schengenvisumaanvraag voor Nederland?

Schengenvisum van Ethiopië naar Nederland
Schengenvisum van Ethiopië naar Nederland

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 3 maanden voor je reis vanuit Ethiopië naar Nederland indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Nederlandse ambassade in Addis Ababa

Contactgegevens

 • Ambassadeur: Bengt van Loosdrecht
 • Adres: Old Airport Zone, Kifle Ketema, Lideta Kebele 02/03 , P.O. Box 1241, Addis Ababa
 • Telefoon: +251113170360 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
 • Fax: +251113711577
 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.00 – 12.00 uur. Vrijdag: 8.00 – 14.00 uur. Bekijk de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.30 – 12.30 uur en 13.00 – 14.00 uur. Vrijdag: 8.30 – 12.30 uur. De consulaire afdeling is elke laatste woensdag van de maand gesloten. Bekijk ook andere sluitingsdagen.
 • Voor alle consulaire diensten is een afspraak vereist behalve als hieronder anders staat aangegeven.Visa kort verblijf: Maak een afspraak via het online afsprakensysteem.

Consulaire vragen?

Stel je vraag:

 • via telefoonnummer +251113170360. Let op: bel je vanuit Nederland? Bel dan met +31 247 247 247.
 • via WhatsApp. Stuur direct een WhatsApp-bericht. Of voeg ons mobiele nummer +316 8238 7796 toe aan de contactlijst van jouw smartphone en stuur dan jouw bericht.
 • Stuur een e-mail via het contactformulier.

Wat heb je nodig voor een Schengenvisum aanvraag?

Ethiopiërs die naar Nederland willen reizen moeten voor de visumaanvraag de volgende stappen nemen:

 • Je moet een paspoort of ander reisdocument overleggen met ten minste 2 blanco pagina’s. Jouw reisdocument uit Ethiopië mag niet ouder zijn dan 10 jaar. Het moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na de datum waarop je het Schengengebied wilt verlaten.
 • Je levert een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier in. Iedere persoon die op je reisdocument meereist moet een eigen formulier inleveren. Formulieren voor kinderen jonger dan 18 jaar moeten door een ouder of voogd zijn ondertekend.
 • Je levert een pasfoto volgens de Nederlandse eisen in.
 • Je laat jouw vingerafdrukken afnemen. Dit doe je wanneer je de aanvraag indient. Deze blijven 5 jaar geldig. Voor sommige aanvragers, zoals kinderen jonger dan 12 jaar, is dit niet nodig.
 • Je betaalt leges, dat zijn de kosten voor een visumaanvraag. Als je naar een externe dienstverlener gaat, zoals VFS Global betaalt je daarvoor ook een vergoeding.

Daarnaast zijn er documenten die nodig zijn voor een zorgvuldige beoordeling van je aanvraag.

 • Bewijs van reizen naar Nederland en terug naar Ethiopië: Reisschema (reisreservering naar en uit Schengengebied op naam van de visumaanvrager, niet een ticket). Let op: maak alleen een (vlucht)reservering die geannuleerd kan worden.
 • Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking: Dit document moet worden ondertekend door de persoon in Nederland die de visumaanvrager uitnodigt. De handtekening van de garantsteller en/of logiesverstrekker moet worden gelegaliseerd bij de Nederlandse gemeente waar hij/zij staat ingeschreven. Indien de familie of vrienden van de visumaanvrager geen particuliere logies verstrekken, dan moet de visumaanvrager documenten tonen waaruit blijkt dat hij/zij hen bezoekt. Als dat van toepassing is, bijvoorbeeld een bewijs waaruit de relatie blijkt met degene die wordt bezocht. Bijvoorbeeld een geboorteakte of huwelijkscertificaat of bewijs van geregistreerd partnerschap.
 • Bewijs van voldoende inkomen garantsteller: Bij garantstelling moeten er bewijsstukken worden aangeleverd waaruit blijkt dat de garantsteller voldoende inkomen heeft, zoals een kopie van zijn arbeidscontract, de laatste drie loonstroken of andere bewijzen van inkomsten van uw logiesverstrekker en drie meest recente bankafschriften of salarisstroken.
 • Bewijs van terugkeer naar Ethiopië: Documenten waaruit blijkt dat de visumaanvrager na de reis weer teruggaat naar Ethiopië. Voorbeelden daarvan zijn:
  • Een verklaring van de werkgever, arbeidscontract of andere gegevens waaruit blijkt dat de visumaanvrager werk heeft in Ethiopië.
  • Een document waaruit blijkt dat er een opleiding wordt gevolgd in Ethiopië.
  • Een document waaruit blijkt dat er kinderen zijn die in Ethiopië naar school gaan.
  • Een document waaruit blijkt dat de visumaanvrager een woning of ander onroerend goed heeft in Ethiopië.
  • Een document waaruit blijkt dat de visumaanvrager zorg draagt voor personen in Ethiopië.
 • Bewijs van medische reisverzekering: De verzekering moet geldig zijn voor de gehele duur van het verblijf. Medische kosten moeten gedekt zijn voor minimaal € 30.000 en dekking bieden voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en spoedbehandeling in een ziekenhuis.

Wat kost een visumaanvraag voor Nederland?

Als een persoon uit Ethiopië een aanvraag voor een Schengenvisum indient, betaalt hij of zij leges (kosten). De prijzen van de visumproducten zijn:

 • € 60,- voor een volwassene
 • kinderen 6 tot 12 jaar € 35,-
 • kinderen 0 tot 6 jaar gratis

Medische reisverzekering voor een Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor een Schengenvisum, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor Marokkaanse gasten (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen.

Let op: Deze verzekering moet worden afgesloten voordat men vertrekt uit Ethiopië en de reisverzekering kan alleen worden afgesloten voor personen jonger dan 70 jaar!

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor iedereen uit Ethiopië. De verzekering vergoedt de kosten van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar Ethiopië bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Voldoet aan alle voorwaarden voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring naar Ethiopië.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten voor jouw gast uit Ethiopië. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Garantie: Wordt het visum afgewezen dan laten wij de verzekering vervallen en hoef je niet te betalen!

Premie medische reisverzekering

Je hebt al een uitgebreide medische reisverzekering voor personen uit Ethiopië voor slechts € 3,- per dag.

Travel Risk Insurance voor Ethiopiërs

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor Ethiopische gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag en alleen Europa).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Let op: De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Een Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder.

Over Ethiopië

Ethiopië heet formeel de Federale Democratische Republiek Ethiopië. Het is een is een land in Oost-Afrika. Het grenst aan Eritrea, Djibouti, Somalië, Kenia, Zuid-Soedan en Soedan. Het land heeft 105 miljoen inwoners en de hoofdstad is Addis Abeba. Zo’n 55% van de bevolking van Ethiopië is aanhanger van het christendom en 43% van de islam. De officiële taal in Ethiopië is het Amhaars, een Semitische taal die wordt gesproken door ongeveer 30% van de bevolking).

Vragen?

Heb je vragen over de medische reisverzekering voor Ethiopiërs? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739