vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Familiebezoek uit Tunesië? Reisverzekering verplicht voor visumaanvraag

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Om familie of vrienden uit Tunesië te laten overkomen, moet er een visum worden aangevraagd. Dit toeristenvisum kan worden aangevraagd op de Nederlandse Ambassade.

De Nederlandse ambassade in Tunis maakt gebruik van de diensten van de externe dienstverlener VFS Global. Je kan jouw visumaanvraag indienen bij het VFS Global kantoor in Tunis. Adres:

Joint Visa Application Centre

  • L’immeuble Omrane, Rue du lac Leman, Rez de chausee les Berges du Lac, Tunis, 1053
  • Helpline: +216 70 145 755
  • E-mail: info.nltn@vfshelpline.com

Hoe lang duurt een visumaanvraag voor Nederland?

Familiebezoek uit tunesië? reisverzekering verplicht voor visumaanvraag

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 3 maanden voor je reis vanuit Tunesië naar Nederland indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Nederlandse ambassade in Tunis

Contactgegevens

  • Ambassadeur: Ton Lansink
  • Adres:  6-8 rue Meycen, 1082 Cité Mahrajène, Tunis
  • Telefoon: +21671155300 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
  • E-mail tun@minbuza.nl
  • Openingstijden: Maandag tot en met donderdag: 8.00 – 16.30 uur. Vrijdag: 8.00 – 14.30 uur. Tijdens de Ramadan: van maandag tot en met vrijdag: 8.00 – 14.30 uur. Bekijk de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Contactgegevens consulaire afdeling

  • Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 8.30 – 12.30 uur.
  • Schengen en Caribische visa: Maak een afspraak via de website van VFS Global (in het Engels).
  • Consulaire vragen via e-mail: Neem bij vragen contact op via het contactformulier.

Visum Kort Verblijf voor Tunesiërs

Dit toeristenvisum heet officieel een visum kort verblijf (VKV C-visum). Dit visum is voor een verblijf van maximaal 3 maanden (90 dagen) in Nederland of een ander Schengenland. Een visum kort verblijf, kan voor verschillende doelen worden aangevraagd, bijvoorbeeld:

  • toerisme
  • zakenbezoek
  • vakantie
  • deelname aan congressen of sportevenementen
  • vrienden- of familiebezoek
  • doorreis

Familiebezoek is meestal de belangrijkste reden voor het aanvragen van een visum. Het zijn vaak ouders of grootouders uit Tunesië, die in Nederland de kinderen of kleinkinderen willen komen opzoeken.

Familie uit Tunesië laten overkomen? Visum aanvragen

Wanneer je familie uit Tunesië laat overkomen, moet er eerst een visum worden aangevraagd. Je moet een aantal documenten kunnen overleggen, anders kan je geen visum kort verblijf aanvragen.

We noemen een aantal voorwaarden:

  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier, dat ondertekend is.
  • Een paspoort die tenminste nog 3 maanden geldig is na visum datum en nog twee blanco pagina’s heeft.
  • Een pasfoto van 3×4 cm, die voldoet aan de foto vereisten.
  • Een reisverzekering tegen ziektekosten en vergoeding voor repatriëring
  • Een kopie van pagina twee van het paspoort en van alle bestickerde en/of bestempelde pagina’s.

Indien de Tunesische gasten bij familie logeert of bij kennissen/vrienden moeten zij dit kunnen aantonen. De persoon in Nederland waar men logeert moet garant staan. Dit is een belangrijke voorwaarde bij het aanvragen van een visum.

Reisverzekering voor Tunesiërs

Een andere belangrijke voorwaarde voor Tunesiërs, om een visum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. De reisverzekering moet ingaan op het moment dat je vertrekt vanuit je land van herkomst en eindigen op het moment dat je weer terug bent. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden.

De belangrijkste rubrieken van een reisverzekering voor buitenlandse toeristen zijn repatriëringskosten en medische kosten. De reisverzekering moet medische kosten voor een bedrag van minimaal € 30.000,- dekken.

Reisverzekering voor Tunesiërs afsluiten kan in Nederland

Voor Tunesiërs die naar Nederland willen komen is de gemakkelijkste en voordeligste manier om de benodigde reisverzekering in Nederland af te sluiten. Deze reisverzekering kun je bij Reisverzekeringblog online aanvragen. Zo gauw wij de aanvraag binnen hebben kunnen wij meestal binnen één dag de polis opmaken en naar je versturen. Mocht achteraf de visumaanvraag worden afgewezen dan vervalt de reisverzekering en word het premiebedrag door ons teruggestort.

Speciale reisverzekering Visum Kort Verblijf

Je kunt deze reisverzekering afsluiten voor je familie in Tunesië.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor Tunesiers? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739