vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Filipijnen: Schengenvisum aanvragen voor Nederland

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jou gast uit de Filipijnen!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €3,- per dag

Komt je gast uit de Filipijnen en wil je een Schengenvisum voor Nederland aanvragen? Lees dan de onderstaande informatie zorgvuldig door.

Je leest hier ook hoe je eenvoudig een medische reisverzekering voor Schengenvisa kan afsluiten, die voldoet aan alle eisen die de ambassade stelt.

Visumaanvraag voor Nederland in Filipijnen

Voor een Schengenvisum kun je in de Filipijnen terecht bij het aanvraagcentrum van VFS Global in Cebu of Makati. Je kunt daar alleen de aanvraag doen als u woont in:

  • de Filipijnen
  • de Marshalleilanden
  • Micronesië
  • Palau

Woon je ergens anders? Kies uw woonland op de pagina Schengenvisum aanvragen om te zien waar je terecht kunt. Wil je het visum toch in de Filipijnen aanvragen? Controleer dan eerst of dat kan.

Check of je een visum buiten jouw woonland kunt aanvragen

Hoe vraag ik een Schengenvisum aan?

Filipijnen: Schengenvisum aanvragen voor Nederland

Als je voor maximaal 90 dagen naar Nederland wilt komen, bijvoorbeeld voor vakantie, een zakenreis of familiebezoek, moet je een Schengenvisum aanvragen in de Filipijnen. Voordat je begint, moet je controleren of je een visum voor Nederland nodig hebt en waar je een visum kunt aanvragen. Als je een Schengenvisum wilt aanvragen voor Letland, kun je dit ook doen bij de aanvraaglocatie van Nederland in de Filipijnen.

VFS Global

Je hebt een aantal documenten nodig om een Schengenvisum aan te vragen, afhankelijk van het doel van je reis. Op de website van VFS Global vind je een checklist van de benodigde documenten. Maak vervolgens een afspraak bij VFS Global en neem alle documenten mee naar de afspraak. Tijdens de afspraak lever je de documenten in, geef je je vingerafdrukken af, betaal je de kosten voor het visum en bespreek je of je je paspoort met visum komt ophalen of laat opsturen naar je adres.

Binnen 15 dagen krijg je meestal per e-mail bericht over je visumaanvraag, waarna je je paspoort kunt ophalen of laten opsturen. Controleer of de informatie op je visum klopt en bereidt je reis voor door te controleren welke documenten je nog meer nodig hebt. Als je vragen hebt over de afspraak of de status van je aanvraag, kun je contact opnemen met VFS Global in de Filipijnen.

Nederland Wereldwijd

Als je vragen hebt die niet over de afspraak of de status van je aanvraag gaan, kun je contact opnemen met Nederland Wereldwijd. Als je aanvraag wordt afgewezen, ontvang je een brief waarin staat waarom je geen visum krijgt. Als je het niet eens bent met deze beslissing, kun je stappen ondernemen om hier tegenin te gaan.

Als je reist met het Schengenvisum in je paspoort, moet je dit laten zien bij vertrek en bij aankomst. Naast het Schengenvisum heb je bij de grenscontrole ook andere documenten nodig. Op de checklist voor reizen naar Nederland kun je vinden welke documenten dit zijn.

Als je een diplomatiek paspoort, dienstpaspoort of officieel paspoort hebt, heb je meestal ook een Schengenvisum nodig om Nederland binnen te komen, zelfs als je geen Schengenvisum nodig hebt voor een ander Schengenland, zoals Zweden of Zwitserland. Het is belangrijk om dit te controleren voordat je je aanvraag doet.

Als je van plan bent om naast Nederland ook een ander Schengenland te bezoeken, moet je controleren of je het visum moet aanvragen voor Nederland of voor het andere land. Het kan namelijk zo zijn dat je een visum moet aanvragen voor het land waar je het langste verblijft.

Als je niet zeker weet of je in aanmerking komt voor een faciliterend Schengenvisum, kun je dit ook controleren op de website van VFS Global. Dit geldt alleen als je reist naar of met een familielid met de nationaliteit van de EU, EER of Zwitserland.

Verzamel alle documenten voor de visumaanvraag

Het is belangrijk om alle stappen zorgvuldig te doorlopen en de benodigde documenten, zoals een medische reisverzekering, te verzamelen voordat je je afspraak maakt bij VFS Global. Zo voorkom je vertraging in het proces en verhoog je de kans op een succesvolle visumaanvraag.

Houd er rekening mee dat het aanvragen van een Schengenvisum een proces is dat tijd en zorgvuldige planning vereist. Begin dus op tijd met de voorbereidingen, zoals het verzamelen van de juiste documenten en het maken van een afspraak bij VFS Global. Zorg er ook voor dat je voldoet aan alle vereisten voor het Schengenvisum om je kansen op een succesvolle aanvraag te vergroten.

Schengenvisum afgewezen?

Het kan voorkomen dat je visumaanvraag wordt afgewezen. In dat geval kun je stappen ondernemen om hiertegen in te gaan. Het is belangrijk om te begrijpen waarom je aanvraag is afgewezen, zodat je eventuele problemen kunt aanpakken voordat je een nieuwe aanvraag indient.

Als je nog vragen hebt over het aanvragen van een Schengenvisum voor Nederland in de Filipijnen, kun je contact opnemen met VFS Global of Nederland Wereldwijd voor meer informatie en advies. Zij kunnen je helpen met al je vragen en zorgen voor een soepel verloop van het visumaanvraagproces.

Behandeltermijn aanvraag Schengenvisum

De Nederlandse ambassade streeft ernaar om uiterlijk binnen 15 kalenderdagen een beslissing te nemen over je visumaanvraag. Deze periode kan in uitzonderlijke gevallen verlengd worden tot 30 dagen of tot 60 dagen indien uw aanvraag wordt voorgelegd aan de autoriteiten in Nederland. In deze gevallen ontvang je bericht van de verlenging van de behandeltermijn.

Om je aanvraag binnen 15 kalenderdagen te kunnen afhandelen, is het van belang dat jouw aanvraag volledig wordt aangeboden (zie de lijst met benodigde documenten, waarop je kunt zien wat voor jouw visumaanvraag nodig is). Voorafgaand aan het interview, zal de baliemedewerker controleren of de aanvrager alle benodigde documenten bij zich heeft. Indien een aantal documenten ontbreken, zul je hiervan op de hoogte gesteld worden. Je hebt dan de mogelijkheid om een aanvraag op een later moment alsnog in te dienen.

Documenten alsnog aanbieden

Als je niet alle documenten meeneemt bij de aanvraag, zal je maximaal 10 kalenderdagen de tijd krijgen om deze alsnog aan te bieden. Mocht je om welke reden dan ook niet in staat zijn, om de documenten binnen 10 dagen aan te leveren, zal de ambassade een beslissing nemen op basis van de door jouw aangeleverde documenten. Deze beslissing kan bij ontbreken van de gevraagde documenten negatief uitvallen, een visum voor Nederland wordt dan niet afgegeven.

De betaalde kosten voor de visumaanvraag worden niet terugbetaald in geval van een weigering.

Verplichte reisverzekering voor een Schengenvisum

In maart 2004 is in EU-verband in Brussel besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte reisverzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een Schengenvisum. Dit betekent dat iedereen die een visum krijgt dient te beschikken over een reisverzekering voor de gehele reisperiode in Schengen, de verzekering dient een minimale dekking te bieden van € 30.000,- inclusief medische – en repatriëringskosten.

Reisverzekering voor Schengenvisum afsluiten

Komt er familie of een partner uit de Filipijnen naar Nederland? Of vraag je een Schengenvisum aan? Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum. Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Premies voor een medische reisverzekering voor buitenlanders

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een visumreisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, betalen wij de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast. Wij verzenden de polis tevens per post.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn Filipijnse vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739