vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Kosten visum voor Nederland (Schengenvisum)

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Voor een kort verblijf van maximaal 90 dagen in Nederland is in bepaalde gevallen een visum nodig. Ben je op doorreis in Nederland tijdens een internationale vlucht, dan kan het zijn dat je een transitvisum nodig hebt.

Schengenvisum

Een visum voor een verblijf van maximaal 90 dagen in Nederland of andere Schengenlanden, heet een Schengenvisum. Andere namen zijn: Visum Kort Verblijf (VKV) of visum type C.

Geldig in alle Schengenlanden

Kosten visum voor Nederland (Schengenvisum)
Kosten visum voor Nederland (Schengenvisum)

Met een Schengenvisum voor Nederland kan je ook reizen in de andere Schengenlanden. Een Schengenvisum is 90 dagen geldig binnen een periode van 180 dagen. Dit heet de vrije termijn. De vrije termijn begint op het moment dat je voor het eerst Nederland of het Schengengebied binnenkomt. Je kan de vrije termijn op 2 manieren gebruiken:

 • Je mag 90 dagen aaneengesloten in Nederland of het Schengengebied verblijven. Eventueel kan je daarna, na een verblijf van 90 dagen buiten Nederland of het Schengengebied, opnieuw een Schengenvisum aanvragen.
 • De 90 dagen zijn ook te verspreiden in 180 dagen. In een periode van 180 dagen mag een visumplichtige vreemdeling maximaal 90 dagen in het Schengengebied verblijven. Hiervoor heb je wel een apart visum nodig: een multiple entry-visum (‘meerdere reizen’). Op het aanvraagformulier voor een Schengenvisum kan je aangeven dat u een multiple entry-visum nodig heeft.

Kosten voor een visum

Een visum aanvragen kan bij de Nederlandse ambassade of consulaat in het land van herkomst. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze moeten meestal in het equivalent van de locale valuta worden voldaan.

VerblijfsdoelKosten
Transitvisum voor luchthavenpassagiers(1)€ 80
Transitvisum voor luchthavenpassagiers(1) voor kinderen tot 6 jaar€ 0
Transitvisum voor luchthavenpassagiers(1) voor kinderen van 6 tot 12 jaar€ 40
Schengenvisum maximaal drie maanden(1)€ 80
Schengenvisum maximaal drie maanden(1) voor kinderen tot 6 jaar€ 0
Schengenvisum maximaal drie maanden(1) voor kinderen van 6 tot 12 jaar€ 40
Schengenvisum maximaal drie maanden met één binnenkomst€ 80
Schengenvisum maximaal drie maanden met meerdere binnenkomsten€ 80
Wijziging visum aantal binnenkomsten in geval van zwaarwegende persoonlijke omstandigheden€ 40
Wijziging visum aantal binnenkomsten in geval van overmacht of humanitaire redenen€ 0
Terugkeervisum€ 142
Terugkeervisum voor vreemdelingen die rechten ontlenen aan associatieovereenkomst EG-Turkije(2)€ 41
EU-reizigerslijst voor scholieren€ 30 + € 1 p.p.
Verlenging visumKosten
Verlenging visum in geval van zwaarwegende persoonlijke omstandigheden€ 40
Verlenging visum in geval van overmacht wegens humanitaire redenen€ 0

Toelichting

(1) Verlaagd tarief

Voor de volgende nationaliteiten geldt een verlaagd tarief van € 35. Met deze landen heeft de Europese Unie een overeenkomst afgesloten:

 • Albanië
 • Bosnië
 • Macedonië
 • Moldavië
 • Montenegro
 • Oekraïne
 • Rusland
 • Servië

(2) Terugkeervisum

Het betreft hier de vreemdelingen die door die rechten € 42 betalen voor een verblijfsvergunning regulier. Dit tarief geldt zowel voor diegenen die al in het bezit zijn van een verblijfsvergunning waarvoor zij € 42 (hebben) moeten betalen en bijvoorbeeld een verzoek tot vervanging/vermissing hebben ingediend.

Medische reisverzekering

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen, dan dient er een Schengenvisum worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Sluit hier een medische reisverzekering voor een visum af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag. Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengenvoorwaarden heb je vanaf slechts € 2,00 per persoon per dag.

Premies voor een medische reisverzekering

De premies voor deze reisverzekering zijn gunstig.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Dekking medische reisverzekering

Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Deze verzekering voldoet aan de Schengen-eisen voor een medische reisverzekering, namelijk:

 • De geldigheid van de medische reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten (kosten voor het terugbrengen naar het land van herkomst) en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De dekking van deze speciale reisverzekeringen gaat zelfs nog verder. Zo is jouw buitenlandse gast ook verzekerd voor:

 • S.O.S. kosten bij ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde;
 • ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • gedwongen oponthoud;
 • medische kosten tijdens de reis en het verblijf in Nederland;
 • beschadiging en vermissing van reisdocumenten;
 • de kosten voor aanschaf van vervangende kleding en/of toiletartikelen;
 • schade aan logiesverblijven.

Er is geen dekking in het land van herkomst. Lees voor de volledigheid altijd de polisvoorwaarden.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website  afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt.  Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail:info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739