vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schengenvisum ziektekostenverzekering van Allianz – goed verzekerd vanaf €2,- per dag

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

 Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

 Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

 Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

 VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

 De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Met een visum naar Nederland? Sluit de Schengenvisum ziektekostenverzekering van Allianz af, zodat je goed verzekerd bent in heel Europa. Deze uitstekende medische verzekering heb je al v.a. €2,- per dag.

Als je een reis naar Nederland boekten geen Europees paspoort hebt, moet je soms een speciaal document hebben om het land in te mogen. Dat heet een Schengenvisum. Dit visum laat je niet alleen Nederland bezoeken, maar ook veel andere landen in Europa voor maximaal 90 dagen. Dit is perfect voor zowel een korte vakantie als een langer verblijf.

Nu is het belangrijke deel: om dit visum te kunnen krijgen, moet je laten zien dat je verzekerd bent voor ziektekosten in Nederland. Als je dat niet kunt, dan krijg je het visum niet. Hier komt de Schengenvisum ziektekostenverzekering van Allianz om de hoek kijken. Deze verzekering zorgt ervoor dat je aan alle eisen voor het visum voldoet en dat je goed verzekerd bent voor onverwachte medische kosten. Het is dus echt iets wat je niet moet vergeten als een reis naar Nederland gaat boeken.

Schengenvisum ziektekostenverzekering: voor buitenlands bezoek

Met de Schengenvisum ziektekostenverzekering van Allianz ben je verzekerd tegen medische kosten als je iets overkomt. Stel je voor, je valt en breekt je pols, of je krijgt plotseling een ernstige hoofdpijn en het blijkt een hersenschudding te zijn. Dan ben je verzekerd tot €30.000,- voor kosten zoals een doktersbezoek, medicijnen, behandelingen door specialisten, ziekenhuisverblijf, en zelfs de tandarts als je tanden beschadigt bij een ongeluk.

Je kunt deze verzekering gemakkelijk online regelen en het kost niet veel, vanaf 2 euro per dag. Het mooie is dat je niet eens vragen over je gezondheid hoeft te beantwoorden voordat je deze verzekering afsluit. Maar let op: als je al bepaalde kwalen of klachten had voordat je de verzekering afsloot, dan worden kosten die daarmee te maken hebben niet vergoed.

Samengevat, met de Schengenvisum ziektekostenverzekering van Allianz kun je zonder zorgen op reis gaan, wetende dat je goed verzekerd bent. En dat geeft toch een fijn gevoel, nietwaar?

Schengenvisum ziektekostenverzekering
Schengenvisum ziektekostenverzekering van Allianz – goed verzekerd vanaf €2,- per dag

Waar moet een Schengen verzekering aan voldoen?

Een Schengen ziektekostenverzekering is een speciale verzekering voor mensen die het Schengengebied willen bezoeken. Dit gebied bestaat uit veel Europese landen waar je met één visum naartoe kunt reizen. Maar voordat je dat visum krijgt, moet je een verzekering hebben die aan bepaalde regels voldoet. Hier zijn de belangrijkste punten waar zo’n verzekering aan moet voldoen:

 • Ten eerste moet de verzekering helpen met de kosten als je plotseling terug naar huis moet vanwege een medische reden, of als je dringende medische hulp nodig hebt, of als je met spoed behandeld moet worden in het ziekenhuis. Dit heet ‘repatriëring’.
 • Ten tweede moet de verzekering geldig zijn in alle 27 landen van het Schengengebied. Het is niet genoeg als de verzekering, maar in een paar van die landen werkt; het moet echt overal geldig zijn.
 • Het derde punt is dat de verzekering een bepaald bedrag moet dekken. De regel is dat deze verzekering minstens 30.000 euro aan kosten moet kunnen dekken. Dit is om ervoor te zorgen dat als er iets gebeurt, er genoeg geld beschikbaar is om je te helpen.
 • Als laatste moet de verzekering geldig zijn voor de hele tijd dat je in het Schengengebied bent. Dus als je van plan bent om drie weken te blijven, moet je verzekering die hele drie weken geldig zijn.

Wie kan een Schengen ziektekostenverzekering regelen?

Als je zelf niet in Nederland bent, maar je hebt wel een visum nodig om te komen, dan kan iemand anders in Nederland deze belangrijke verzekering voor je regelen. Dat kan een vriend, familielid of iemand zijn die jou uitnodigt en voor je garant staat, oftewel een garantsteller of referent. Deze persoon wordt dan de ‘verzekeringnemer’, dat wil zeggen de persoon die de verzekering afsluit. Jij, als de persoon die naar Nederland komt, bent dan ‘de verzekerde’, de persoon voor wie de verzekering is bedoeld.

Als de Schengenvisum ziektekostenverzekering eenmaal geregeld is, kan de persoon die het voor je heeft gedaan de details van de verzekering naar jou sturen. Dit is belangrijk, want je moet dit document laten zien als bewijs dat je verzekerd bent wanneer je je visum aanvraagt.

Het is goed om te weten dat de informatie over de verzekering en de voorwaarden zowel in het Nederlands als in het Engels aangeleverd kunnen worden. De ambtenaar in Nederland die jouw visumaanvraag controleert, begrijpt beide talen, dus dat komt goed uit.

Hoe sluit ik een Schengen ziektekostenverzekering af die aan alle eisen voldoet?

Een Schengen verzekering afsluiten die aan alle eisen voldoet, is niet moeilijk. Hier zijn de stappen die je of iemand in Nederland voor jou kan volgen om zo’n verzekering te regelen:

 1. Bepaal welke dekking je nodig hebt. Kijk goed naar de eisen zoals hierboven beschreven: repatriëring, geldigheid in het hele Schengengebied, minimale dekking van €30.000,- en geldig voor de hele duur van je verblijf.
 2. Ga online naar de website waar je de Schengen verzekering kunt afsluiten, zoals bij Allianz Assistance. Hier kun je de verzekering kiezen die specifiek gemaakt is voor het Schengengebied.
 3. Vul alle benodigde gegevens in op de website. Dit zal informatie zijn over de persoon die naar Nederland komt, zoals naam, geboortedatum, en de periode van het verblijf.
 4. Sluit de verzekering af en betaal deze online. De kosten starten vaak vanaf ongeveer €2,- per dag, maar dit kan variëren afhankelijk van de opties die je kiest en vanuit welk land je komt.
 5. Na het afsluiten en betalen van de verzekering krijg je de polis via e-mail toegestuurd. Dit document moet je vervolgens aanleveren bij de visumaanvraag als bewijs dat je voldoet aan de verzekeringseisen.

De Travel Risk Insurance van Allianz Assistance wordt erkend en geaccepteerd door de Nederlandse ambassade en is ontworpen om aan de strenge eisen van de Schengen visa te voldoen. Door deze stappen te volgen, kun je ervan uitgaan dat de visumaanvrager goed verzekerd is voor de gehele duur van de reis binnen het Schengengebied.

Een Schengen ziektekostenverzekering van Allianz kiezen heeft diverse voordelen, die jouw reis net dat stukje zorgelozer kunnen maken:

 1. Medische zekerheid: Allianz biedt een uitgebreide dekking voor als je ziek wordt of een ongeluk krijgt. Alles van een doktersbezoek tot een onverwacht verblijf in het ziekenhuis valt onder de verzekering.
 2. Bescherming van je reisdocumenten: Het is ook fijn om te weten dat als er iets met je reisdocumenten gebeurt, deze verzekering helpt met de kosten voor vervanging. En als je kleding of toiletspullen moet kopen door vertraging of verlies, dan helpt de verzekering je ook uit de brand.
 3. Hulp rond de klok: Stel je voor dat je midden in de nacht ergens in Europa hulp nodig hebt. De Alarmcentrale van Allianz staat dag en nacht klaar om je in elke Schengenland te helpen.
 4. Wereldwijde dekking: Ga je buiten de Schengenzone reizen? Geen zorgen, want Allianz biedt wereldwijde dekking zodat je ook daar op je verzekering kunt rekenen.
 5. Betaalbare premie: Met premies vanaf €2 per dag maakt Allianz het mogelijk om zonder te veel kosten toch goed verzekerd te zijn.
 6. Simpel en snel online: Je kunt je verzekering makkelijk en snel online regelen. Een paar klikken en je bent klaar, en de polis ontvang je direct via e-mail.

En wat de dekking betreft:

 • Medische kosten worden vergoed als je onverwachts ziek wordt of een ongeluk krijgt tijdens je verblijf.
 • Repatriëring wordt gedekt, dus als je om medische redenen of na overlijden naar huis moet, zorgt de verzekering ervoor dat je terug kunt.
 • SOS-kosten zoals hulpverlening, redding en opsporing zijn ook gedekt.
 • Tandartskosten als gevolg van een ongeval worden ook vergoed.

Kies je voor de Allianz Travel Risk Schengen verzekering, dan profiteer je van:

 • Een lage premie voor een complete dekking.
 • Geen medische vragen of vragen over je gezondheid.
 • Visumgarantie waarbij je je premie terugkrijgt als je visum onverhoopt niet wordt goedgekeurd.
 • Heldere voorwaarden in het Nederlands of Engels, zodat je precies weet waar je aan toe bent.
 • Voldoening aan de visumeisen, waardoor je visumaanvraag soepel verloopt.
 • Flexibiliteit bij wijzigingen in je reisplannen voordat je verzekering start.
 • Snelle service waarbij je binnen één werkdag je polis al hebt.

Wat kost de ziektekostenverzekering voor een Schengenvisum?

Premie-onderdeelTarief
Verzekerde komt uit Europa€2,- per persoon per dag
Verzekerde komt van buiten Europa€3,- per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten€1,15 per persoon per dag
Annuleringsverzekering (reis in Nederland geboekt)5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting)
Minimumpremie€11,50
Kosten per verzekeringsbewijs€4,50

Waar is mijn buitenlandse gast voor verzekerd?

De “Travel Risk Insurance” is een uitgebreide, kortlopende internationale ziektekostenverzekering voor mensen die niet in Nederland wonen, maar wel goed verzekerd willen zijn tijdens hun reis. Deze verzekering biedt dekking voor:

 1. SOS-kosten: Dit omvat o.a. hulpverlening, redding, en opsporing.
 2. Medische kosten: Zoals ziekenhuisbezoek, specialisten en artsen.
 3. Repatriëring: Inclusief ambulancevliegtuig en vervoer van het stoffelijk overschot.
 4. Kosten voor begrafenis of crematie en de overkomst van familie.
 5. Reisdocumenten: Kosten voor nieuwe reisdocumenten zoals een laissez-passer, vervangend visum, of ander officieel document.
 6. Vervangende kleding en toiletartikelen en schade aan je logiesverblijf.

De verzekering dekt ook:

 • Ziekte, ongeval of vermissing van de verzekerde.
 • Overlijden van de verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van familieleden die niet meereizen.
 • Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot.
 • Schade aan eigendommen van de verzekerde in het thuisland.
 • Gedwongen oponthoud.

Belangrijk om te weten:

 • Bagage: Meereizende bagage is niet meeverzekerd.
 • Bestaande ziektes en gebreken: Kosten gerelateerd aan bestaande ziektes of gebreken worden niet vergoed.
 • Leeftijdsgrens: De verzekering is alleen af te sluiten voor mensen tot en met 69 jaar. Mensen ouder dan 69 jaar moeten contact opnemen voor alternatieve opties.

Veelgestelde vragen over de Schengen ziektekostenverzekering (faq)

Om te weten wat wel of niet verzekerd is adviseren wij je om de verzekeringskaart en de verzekeringsvoorwaarden te lezen:

Voor wie is de Travel Risk Insurance bestemd?

De Travel Risk Insurance is geschikt voor verschillende groepen mensen:
– Personen die niet in Nederland wonen.
– Nederlanders die naar het buitenland zijn verhuisd en willen reizen in Europa of wereldwijd.
– Mensen uit andere landen die Nederland willen bezoeken.
– Gepensioneerden en expats die tijdelijk terugkeren naar Nederland of willen reizen in Europa of andere delen van de wereld.
– niet-Europese inwoners die een Schengenvisum nodig hebben en daarvoor een medische verzekering vereisen.
– Vrienden en kennissen uit het buitenland die Nederland willen bezoeken.
– Buitenlandse partners die naar Nederland komen.

Kan ik met de Travel Risk Insurance een Schengenvisum aanvragen?

De Travel Risk Insurance is ook een geschikte optie voor het aanvragen van een Schengenvisum. Als je familie, vrienden of een partner hebt die een visum nodig hebben om Nederland te bezoeken, kun je deze verzekering voor hen afsluiten. De Travel Risk Insurance voldoet aan alle eisen voor een medische reisverzekering die nodig is voor een Schengenvisum:
Geldigheid: De verzekering moet geldig zijn voor de gehele duur van de reis.
Dekkingsgebied: De verzekering moet in alle Schengenlanden geldig zijn.
Dekking: Er moet dekking zijn voor repatriëringskosten (de kosten om terug te keren naar het land van herkomst) en medische kosten.
Minimumbedrag: De dekking voor medische kosten moet ten minste € 30.000 zijn.
Allianz Assistance Travel Risk Insurance wordt door ambassades wereldwijd geaccepteerd als verplichte medische reisverzekering voor visumplichtige buitenlanders. Jij kunt deze verzekering afsluiten voor je buitenlandse gast en de polis via e-mail naar de visumaanvrager sturen. De visumaanvrager kan deze polis dan meenemen naar de Nederlandse ambassade of VFS Global bij het aanvragen van een Schengenvisum.

Wat voor voordelen heeft de Schengenvisum ziektekostenverzekering van Allianz?

De Travel Risk Insurance biedt verschillende voordelen en kenmerken:
Betaalbare premie: De premie begint al vanaf €2,- per dag.
Voldoet aan Schengen-eisen: Deze verzekering voldoet aan alle eisen voor Schengen-visa en wordt altijd geaccepteerd op de Nederlandse ambassade.
Dekkingsgebied: De verzekering dekt alle Europese landen, inclusief de niet-Schengen landen.
Snelle digitale polis: Je ontvangt de polis snel en digitaal via e-mail.
Geen wijzigingskosten: Er worden geen kosten in rekening gebracht voor eventuele wijzigingen in de polis.
Premie terug bij visumafwijzing: Als het visum wordt afgewezen, krijg je de betaalde premie terug.
Verzekerd bij Allianz Global Assistance: Deze verzekering is ondergebracht bij Allianz Global Assistance in Amsterdam, een van de grootste reisverzekeraars en hulpverleners ter wereld.
Klantenservice: Er is telefonische en e-mailondersteuning beschikbaar voor vragen en advies.

Wat dekking heeft de Schengenvisum ziektekostenverzekering?

De ziektekostenverzekering omvat:
SOS-kosten: Dit omvat 24-uurs hulp van een alarmcentrale, repatriëring (ook bij overlijden), extra verblijfskosten, reddings- en opsporingskosten, en meer.
Medische kosten: Deze dekking gaat tot € 30.000 en omvat kosten zoals ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen, tandartskosten bij een ongeval, en medicijnen.
Er zijn twee soorten dekkingen beschikbaar:
Europadekking: Voor inwoners van Europa die binnen Europa reizen.
Werelddekking: Voor mensen van buiten Europa of Europeanen die buiten Europa reizen.
Wintersport en bijzondere sporten kunnen worden meeverzekerd tegen een extra premie, maar dit geldt alleen binnen Europa. Een annuleringsverzekering is ook beschikbaar, maar alleen als de reis in Nederland is geboekt. De maximale reisduur voor deze verzekering is 90 dagen.

Welk soort reizen is verzekerd?

De Travel Risk Insurance dekt zowel privéreizen als zakenreizen, maar met verschillende voorwaarden voor elk type reis:
Privéreizen: De verzekering is geldig voor:
– Vakanties met een recreatief karakter.
– Het volgen van een cursus.
– Licht vrijwilligerswerk.
Zakenreizen: De verzekering is geldig voor reizen die betrekking hebben op:
– Administratieve werkzaamheden.
– Commerciële activiteiten.
– Toezichthoudende functies.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

De start- en einddatum van je verzekering vind je op het polisblad. De verzekering begint te werken zodra jij of je bagage je thuisland verlaat voor een reis. Ze stopt weer wanneer je terugkeert naar je thuisland. De dekking voor medische kosten begint pas 48 uur nadat je aankomt in het land waar je naartoe reist. Als je een ongeluk krijgt, ben je voor medische kosten verzekerd vanaf de dag dat je verzekering start.

Waar is de verzekering geldig?

Als op je polisblad ‘Europa’ staat, is de verzekering alleen geldig in Europese landen. Dit omvat ook plaatsen zoals de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira, en landen aan de Middellandse Zee die niet in Europa liggen. De dekking strekt zich uit tot Rusland, maar alleen tot aan de Oeral en de Kaukasus. Zeereizen tussen deze gebieden vallen ook onder de dekking.
Als ‘Wereld’ op je polisblad staat, dan is de verzekering wereldwijd geldig.
Belangrijk om te weten is dat deze verzekering niet geldt in het land waar je vandaan komt of waar je volgens je paspoort of visum officieel woont (je thuisland). Als je bijzondere sporten meeverzekert, is deze dekking alleen geldig in Europa, zelfs als er ‘Wereld’ op je polisblad staat.

Hoe betaal ik de verzekering?

Je betaalt de verzekering door een machtiging af te geven voor automatische incasso.

Vragen?

Heb je vragen over een Schengenvisum ziektekostenverzekering voor Nederland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:  Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringbog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739