vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reistip SOS International: controleer de dekking van je zorg- en reisverzekering

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten De alarmcentrale SOS International geeft iedere week een reistip. Deze week: controleer de dekking van je zorg- en reisverzekering.

SOS International, die namens verschillende verzekeraars hulp biedt aan vakantiegangers, heeft dagelijks te maken met mensen die niet of niet goed verzekerd op reis zijn gegaan.

SOS International geeft iedere vakantieganger dan ook het dringende advies voor vertrek de dekking van je zorgverzekering te controleren en een goede reisverzekering af te sluiten. Vaak ben je met alleen een zorgverzekering niet voldoende verzekerd, zeker als er door de alarmcentrale (medisch) vervoer terug naar huis moet worden geregeld.

De belangrijkste tips:

  • Check voor vertrek wat jouw zorgverzekering wel en niet vergoedt aan medische kosten in het buitenland;
  • Sluit een reisverzekering af, inclusief geneeskundige kosten;
  • Heb je een doorlopende reisverzekering die je al een tijd geleden hebt afgesloten, controleer dan wat je wel en niet verzekerd hebt. Wellicht is een aanpassing nodig;
  • Let op of je Europadekking of werelddekking nodig hebt;
  • Ga je met de auto op vakantie verzeker dan ook automobilistenhulp mee;
  • Ga je voor een langere periode op vakantie controleer dan hoe lang de reisverzekering geldig is;
  • Ga je op zakenreis dan heb je daarvoor een zakenreisverzekering nodig.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739