vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Verlengen toeristenvisum en reisverzekering

Verlengen toeristenvisum en reisverzekering Is je buitenlandse partner of familielid al in Nederland en wil je een visum verlengen? Dan heb je ook weer een medische reisverzekering nodig.

Je kunt hier deze speciale reisverzekering voor buitenlanders afsluiten. De premie bedraagt € 1,60 per persoon per dag.

Reisverzekering voor visumverlening afsluiten

Bereken eenvoudig zelf de premie en sluit een reisverzekering af voor een visumverlenging. Hiervoor bieden wij je de Schengen Visitor verzekering van OOM Verzekeringen aan:

Schengenvisum verlengen

In sommige gevallen is het mogelijk om een toeristenvisum te verlengen. Stel er is familie over uit bijvoorbeeld Suriname, Indonesië of Thailand. Het toegekende visum is twee maanden geldig, maar je gast wil nog een maand langer blijven. In dat geval moet je bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst een verzoek tot verlenging indienen.

Er kunnen zich bijzondere omstandigheden voordoen die het noodzakelijk maken de duur van uw verblijf (bijvoorbeeld bij familie) in Nederland te verlengen. Verlenging kan in die gevallen worden toegestaan tot een totale verblijfsduur van drie maanden.

Reisverzekering voor visumverlenging

Een belangrijke voorwaarde voor toeristen, om een visum te kunnen verlengen is een reisverzekering. Bij de visumverlening moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de duur van het verblijf. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en geneeskundige kosten. De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

De reisverzekering voor buitenlanders die al in Nederland zijn heeft de volgende kenmerken:

  • dekking voor geheel Europa;
  • kostprijsdekking voor ziektekosten tot maximaal € 500.000,-
  • geen leeftijdsgrens;
  • geen gezondheidsverklaring noodzakelijk;
  • voldoet ook aan de verzekeringsplichteisen voor MVV en Schengenvisum;
  • premie vanaf € 1,60 per persoon per dag;
  • bij betaling met iDEAL (internetbankieren) ontvang je de polis binnen 1 uur via e-mail;
  • is bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten, bestaande kwalen en ziektes zijn uitgesloten;
  • is af te sluiten als je al in Nederland bent.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een visumverlenging? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00-12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739