vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Alarmcentrale SOS International sluit coördinatiejaar calamiteiten af

SOS-International-logo Een jaar lang was SOS International als coördinerende alarmcentrale het eerste aanspreekpunt bij calamiteiten in het buitenland waar Nederlanders bij betrokken waren. Tijdens die periode deden zich drie calamiteiten voor in Nepal, Portugal en Mexico.

Op 1 april sluit SOS International haar coördinatiejaar calamiteiten af. De komende 12 maanden zal de ANWB Alarmcentrale deze taak vervullen.

Driemaal een hulpteam naar het buitenland

Al in de eerste maand van het coördinatiejaar trof een zware aardbeving de dichtbevolkte regio Kathmandu in Nepal. Een hulpteam van SOS International ging naar de rampplek en repatrieerde 353 Nederlandse reizigers.

In juni 2015 verongelukte een transferbus met 34 Nederlandse toeristen aan boord in Faro, Portugal. Er waren vier doden te betreuren en meerdere gewonden. De inzittenden van de rampbus werden zo snel mogelijk terug naar Nederland gebracht.

Het derde hulpteam trok naar Tuxtla Gutiérrez in Mexico, waar in november zes Nederlanders gewond raakten bij een ernstig busongeluk. Er zaten in totaal 21 passagiers in de bus, onder wie 17 Nederlanders. Naast deze drie grote calamiteiten, handelde SOS International nog eens 32 incidenten af waar mogelijk Nederlanders bij betrokken waren.

SOS International, Eurocross Assistance, ANWB alarmcentrale en Allianz Global Assistance wisselen elkaar jaarlijks af. Het zogenoemde coördinatiejaar loopt van 1 april tot 1 april. Vrijdag wordt het stokje overgedragen aan de ANWB Alarmcentrale.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739