vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Staking luchthaven Düsseldorf: wat is verzekerd bij de Europeesche?

europeesche-verzekeringen Op maandag 11 maart vond er een staking plaats door personeel van luchthaven Düsseldorf. Hierdoor zijn veel vluchten geannuleerd of vertraagd. Dit kon gevolgen hebben als u een reis vanaf of naar Düsseldorf heeft geboekt. De Europeesche vertelt u graag wat wel en niet verzekerd is. Daarom heeft de Europeesche alles overzichtelijk voor u op een rij gezet.

Annuleringsverzekering

Door de staking ben ik later aangekomen op mijn reisbestemming dan de bedoeling was. Kan ik nu een deel van mijn betaalde reissom terugkrijgen?
U heeft recht op een vergoeding als u door de staking uw eerste reisbestemming later bereikt dan van tevoren gepland. Uw reis moet dan wel langer dan drie dagen duren en de vertraging die u heeft opgelopen, moet meer dan acht uur zijn. Is dit het geval, dan heeft u recht op de volgende vertragingsvergoeding:

  • bij een vertraging van 8 tot 20 uur geldt een vergoeding van een dag;
  • bij 20 tot 32 uur geldt een vergoeding van twee dagen;
  • bij meer dan 32 uur vergoeden wij drie dagen.

Let wel: u heeft alleen recht op een vergoeding wanneer er sprake is van vertrek naar de (vakantie)bestemming.

Door de staking mis ik mijn aansluitende vlucht. Ben ik hiervoor verzekerd?
U bent hiervoor niet verzekerd op uw annuleringsverzekering. De extra kosten die u hierdoor maakt, zijn wel verzekerd als u bij De Europeesche een dekking Samengestelde Reis op uw reisverzekering heeft afgesloten.

Dekking Samengestelde Reis

Ik heb de dekking Samengestelde Reis en vertrek met het vliegtuig naar mijn reisbestemming. Door de staking gaat mijn geplande vlucht niet door. Kan ik hier nu aanspraak op doen op de dekking samengestelde reis?
Ja, dat kan. De dekking Samengestelde reis vergoedt de kosten van de geannuleerde vlucht niet, maar wel de annuleringskosten van de overige onderdelen van de reis (zoals de accommodaties). Mocht er op een later moment alsnog een vlucht naar uw vakantiebestemming vertrekken, dan heeft u recht op een vertragingsvergoeding (Zie het antwoord op de vraag ‘Door de staking ben ik later aangekomen op mijn reisbestemming dan de bedoeling was. Kan ik nu een deel van mijn betaalde reissom terugkrijgen?’)

Door de staking moet ik noodgedwongen langer op mijn reisbestemming blijven. Hierdoor maak ik extra verblijfskosten en terugreiskosten. Krijg ik deze kosten vergoed?
Nee. U bent alleen verzekerd wanneer u de terugreisdatum overschrijdt vanwege staking van de vervoersonderneming waarmee u reist. Staking van het personeel van een luchthaven is niet verzekerd.

Ik ben op reis en kan niet naar huis terugkeren vanwege de staking. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft gedurende deze periode van kracht.

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de staking. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Contact met de Europeesche Hulplijn wordt altijd vergoed. Overige telefoonkosten komt alleen voor vergoeding in aanmerking als er sprake is van een gedekte schadegebeurtenis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739