vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Staking ontregeld Duits vliegverkeer

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Reizigers binnen Europa dienen vandaag rekening te houden met vertragingen voor het vliegverkeer door stakingen van het grondpersoneel op Duitse luchthavens.

Werkonderbrekingen

De verwachting is dat het Duitse vliegverkeer sterk ontregeld zal worden door de werkonderbrekingen. Het grondpersoneel van het vliegveld Keulen/Bonn heeft om middernacht het werk tijdelijk neergelegd. Volgens afspraak zouden zij om 10.00 uur het werk weer hervatten. Op andere luchthavens in Duitsland wordt gestaakt tot 14.00 uur of later.

Vooral reizigers op de luchthaven van Frankfurt, de grootste in Duitsland en de op twee na grootste van Europa, zullen de gevolgen merken. Volgens de luchtvaartmaatschappij Lufthansa zijn er vandaag ook acties op vliegvelden in Berlijn, München, Düsseldorf, Dortmund en Stuttgart.

//
//

Check of je vlucht wel doorgaat

Het Duitse grondpersoneel staakt om de eis voor een loonsverhoging 6,5% kracht bij te zetten. De werkgevers willen niet verder gaan dan 3,3%.

Duitse luchtvaartmaatschappijen adviseren reizigers om de websites van de luchthavens goed in de gaten te houden en te checken of hun vlucht wel doorgaat.

In de afgelopen weken werd er al eerder gestaakt op de luchthaven van Frankfurt. Dat leidde tot forse vertragingen en het annuleren van honderden vluchten.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739