vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

De Stubaivallei in Tirol voor uitdagende wintersport

IJsklimmen-reisverzekering
Het is niet alleen voor skiërs en snowboarders goed toeven in de Stubaivallei, buiten de piste zijn talloze mogelijkheden voor avontuurlijke wintersport in het gebied.

Zo zijn er geclassificeerde rodelbanen en sneeuwrijke paden voor idyllische winterwandelingen. Ook langlaufers en schaatsers vinden een schat aan variatie op de paden en ijsbanen. Echte waaghalzen gaan paragliden, deltavliegen of een bevroren waterval of ijstoren beklimmen met stijgijzers. Volop avontuur in de Oostenrijkse Stubaivallei.

Natuurlijk rodelen, klimmen of zweven

Met 11 banen die zorgen voor meer dan 40 kilometer rodelplezier beschikt de Stubaivallei over het grootste, natuurlijke rodelgebied in Tirol. Zelfs in de nacht is het mogelijk om te rodelen op sfeervol verlichte rodelbanen. Stoere bergbeklimmers gaan de hoogte in, op de 20 meter hoge ijstoren op de gletsjer of – als je gelukt hebt- op de bevroren watervallen.

De ijstoren is van december tot eind maart geopend en voor beginners worden lessen aangeboden. Voor wie de ijstoren niet hoog genoeg is: mogelijkheden om de bergtoppen van bovenaf te bekijken zijn er genoeg. Deltavliegers of paragliders stijgen op vanaf de bergstations van de Elfer en de Schlick 2000 voor een schitterend uitzicht over de bergwereld van de Stubaivallei.


Reisverzekeringblog tip: Ga je aan bijzondere wintersporten doen? Kies dan voor de wintersportverzekering van Allianz Global Assistance. Je bent dan ook gedekt voor bijzondere wintersporten zoals: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinism, paraskiën en heliskiën. Lees hier meer: www.reisverzekeringblog.nl/reisverzekering-skivakantie/


Idyllisch hiken door het winterlandschap

Liever met beide benen op de grond? De winterse wandelpaden, waarvan sommige opgezet als circuits, leiden door idyllische landschappen. Voorkeur voor een eigen route? De bewegwijzering en de sporen van wilde dieren in de sneeuw leiden naar verborgen plekken in de ongerepte omgeving. Anderzijds lopen er prachtig geprepareerde langlaufloipes door de vallei. Met in totaal 72 kilometer zal de Nordic sportliefhebber zich meteen thuis voelen, zowel op de klassieke manier –op parallelle groeven- als over de skate sporen. IJsliefhebbers glijden over de gladde oppervlakten van de ijsbanen in o.a. Neustift. De twee ijsbanen in Neustift en Fulpmes bieden zelfs curling en ijsdisco’s.

Video Stubaivallei in Tirol

Bekijk de video hieronder:

[youtube]https://youtu.be/UplUQ7ZN1Sk[/youtube]

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739