vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie, mits deze in de voorwaarden zijn opgenomen.

Waar op letten bij afsluiten reisverzekering?
Waar op letten bij afsluiten reisverzekering?

Zo worden ziektekosten vergoedt die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar betaald worden. Maar ook reddingskosten, kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte en vergoeding van gestolen bagage vallen onder de dekking.

Tegenwoordig kun je een reisverzekering eenvoudig online afsluiten, zelfs nog één minuut voordat je op vakantie gaat. Toch zijn er verschillende aspecten waar op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering. ReisverzekeringBlog geeft je een aantal tips.

Kosten van een reisverzekering

Wat een reisverzekering uiteindelijk kost hangt van meerdere factoren af. De hoogte van de premie hangt af van het risico dat de verzekeraar loopt om schade te moeten vergoeden. Ga je een gevaarlijke sport beoefenen of kies je voor een avontuurlijke vakantie? Dan is het risico dat er iets gebeurt groter, dan wanneer je alleen op het strand gaat liggen.

Voorwaarden van een reisverzekering

Per verzekerde gebeurtenis zal een verzekeraar bepalen wat er wel en niet vergoedt wordt indien er schade optreedt. Wanneer je onzorgvuldig met je eigendommen om bent gegaan zal een verzekeraar niet uitkeren. Berg je spullen altijd zorgvuldig op en geef dieven geen kans. Je bagage even onbeheerd achterlaten op het strand om te gaan zwemmen is niet toegestaan. Een reisverzekeraar kan dan weigeren om de schade van een diefstal te vergoeden.

In de voorwaarden kun je lezen wat er wel en niet gedekt wordt door de reisverzekeraar. Daarnaast wordt er vermeld tot welke bedragen bepaalde goederen worden gedekt. Het is verstandig om de voorwaarden mee te nemen op vakantie, zodat je weet hoe te handelen wanneer er een onvoorziene gebeurtenis optreedt. Ben je van plan om bijvoorbeeld een dure laptop of camera mee te nemen? Kijk dan naar de hoogte van de vergoeding in geval van schade.

Eigen risico bij een reisverzekering

In de praktijk blijkt dat het grootste gedeelte van de kosten dat via de reisverzekering geclaimd wordt, kleine bedragen tot 150 euro betreft. Meestal blijft er geen vergoeding over als het eigen risico eraf wordt getrokken. Het eigen risico geldt per gebeurtenis.
Het eigen risico kan ook voor onduidelijkheid zorgen. Veel reizigers denken dat ze alles vergoedt krijgen, maar komen van een koude kermis thuis als blijkt dat de verloren eigendommen slechts tegen dagwaarde vergoedt worden.

De meeste reisverzekeraars vergoeden reisbagage tot één jaar oud tegen de nieuwwaarde. Goederen ouder dan deze termijn worden slechts tegen dagwaarde vergoedt.
Het verschil tussen dagwaarde en nieuwwaarde kan in de honderden euro’s lopen. Artikelen die voor jou van grote (emotionele) waarde kunnen zijn, worden door de reisverzekeraars soms afgeschreven. Raadpleeg daarom de voorwaarden welke termijn de reisverzekeraar hanteert voor het vergoeden van de nieuwwaarde.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering?

Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de termijn van je vakantie. De datum van vertrek en terugkomst worden vastgelegd en je hebt alleen dekking in deze periode.

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Indien je voor een langere periode op reis gaat of meerdere malen per jaar, is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Wanneer je meer dan 16 tot en met 21 dagen per jaar op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Maximaal aantal reisdagen op je polis

Een doorlopende reisverzekering kent een maximum aantal vakantiedagen per jaar. Ga je langdurig op reis? Controleer de polisvoorwaarden inzake het maximale aantal dagen dat je gedekt bent. Dit kan sterk verschillen per reisverzekeraar. Soms van 35 tot 365 dagen. Overschrijd je de maximum toegestane reisduur, heb je tijdens je vakantie geen dekking.

Reisbagage

Wanneer je schade claimt aan je reisbagage, vergoedt de verzekeringsmaatschappij de schade tot een bepaald bedrag. Dit bedrag is terug te vinden in het dekkingsoverzicht van de afgesloten verzekering. Onder schade worden de volgende gebeurtenissen verstaan:

  • diefstal;
  • verlies;
  • vermissing;
  • beschadiging.

In geval van schade aan of verlies van een verzekerd voorwerp met toebehoren, kan uitsluitend één verzekerde aanspraak maken op een vergoeding.

Geld is op de rubriek bagage doorgaans uitgesloten. Sinds de invoering van de creditcard en pinpas is het minder belangrijk. Tegenwoordig wordt er tenslotte minder contant geld meegenomen op reis. Travellers cheques zijn standaard verzekerd bij de aankoop. Meer informatie over wintersport en de juiste reisverzekering lees je in dit artikel:Reisbagage en reisverzekering

Controleer je zorgverzekering

Een basiszorgverzekering vergoedt in het buitenland alleen het maximale geldende tarief voor wat eenzelfde ingreep in Nederland zou kosten. In een aantal landen is zorg duurder dan in Nederland en zal je het verschil moeten bijbetalen. Om dit verschil te dekken is het belangrijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Heb je een aanvullende verzekering afgesloten? Informeer dan bij je zorgverzekeraar tot in hoeverre je verzekerd bent in het buitenland. Dit kan namelijk sterk verschillen per zorgverzekeraar. Bij enkele zorgverzekeraars worden parasol- en gipsvluchten niet door de zorgverzekeraar betaald. De kosten voor een dergelijke vlucht kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Zorg dat je goed verzekerd bent in het buitenland, om financiële teleurstellingen te voorkomen.

Europa of werelddekking?

Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Bij de meeste reisverzekeraars kun je kiezen uit een Europa- of Werelddekking. Onder de dekking van Europa vallen ook de niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je een werelddekking nemen. Heb je een doorlopende reisverzekering, controleer dan ook of er sprake is van werelddekking.

Gevaarlijke sporten meeverzekeren

Ga je gevaarlijke sporten beoefenen op je vakantie? Dan is het risico op een ongeval groter dan op een normale vakantie. Daarom zul je een aparte reisverzekering of een aanvullende module moeten afsluiten. Uitsluitingen ten aanzien van gevaarlijke sporten staan in de voorwaarden.

Meer informatie over wintersport en de juiste reisverzekering lees je in dit artikel: ‘Reisverzekering: gevaarlijke sporten vaak uitgesloten

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten met Europadekking? Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Let op! Ga je vaker per jaar op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering voordeliger zijn.


Doorlopende reisverzekering afsluiten

Ga je vaker per jaar op vakantie? Sluit dan hier een doorlopende reisverzekering af. Dat kan voordelig en het is zo geregeld.

Hier kan je zelf eenvoudig een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739