vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering
Tips voor het afsluiten van een reisverzekering

Lekker onbezorgd op vakantie, even bijkomen en genieten van een aantal weken in een andere omgeving. Om niets aan het toeval over te laten sluit je dan ook een goede reisverzekering af. Mocht er dan toch wat gebeuren dan is een telefoontje naar de alarmcentrale van je reisverzekeraar voldoende voor snelle, adequate en professionele hulp.

Wij geven je een aantal nuttige tips voor het afsluiten van een reisverzekering.

Tips voor het afsluiten van een reisverzekering

.
Lees altijd de voorwaarden
De verzekeringsvoorwaarden van Allianz Global Assistance zijn begrijpelijk om te lezen. De letters zijn ook niet klein. Het is belangrijk om te weten welke uitsluitingen er zijn en aan welke regels jij je moet houden. Zo mag je bijvoorbeeld jouw bagage niet onbeheerd achter laten. Lees daarom altijd de voorwaarden om mogelijke teleurstellingen bij schade te voorkomen.

De prijs is slechts één onderdeel
Een goedkope reisverzekering, dat is mooi! Of toch niet? Een reisverzekering is meestal goedkoop omdat de voorwaarden minder goed zijn. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld minder vergoeding krijgt bij schade of omdat er veel uitsluitingen zijn. Vergelijk de premie gerust, maar kijk wel verder dan alleen de prijs.

Bedenk wat je gaat doen tijdens je vakantie!
Je loopt op het strand en je ziet diverse mensen kitesurfen. Dat lijkt jij ook wel wat en je neemt een uurtje les. Leuk en avontuurlijk, echter het heeft wel gevolgen voor je reisverzekering. Kitesurfen is een bijzondere sport en dat moet je apart meeverzekeren. Doe je dat niet dan ben je niet verzekerd. Bedenk daarom vooraf goed wat je gaat doen tijdens je vakantie.

Binnen of buiten de Europa?
Naar welk land ga je? Maak je daarnaast nog uitstapjes naar andere landen? Ga je naar bijvoorbeeld naar Turkije of Egypte? Kijk dan of deze landen onder de gekozen Europadekking vallen. Bij een wereldwijde dekking zijn de VS en Canada niet altijd inbegrepen. Controleer altijd goed of het land van je bestemming onder de dekking valt die je hebt gekozen, de geografische ligging zegt niet alles.

Verzeker je niet dubbel!
Verzekeren is prima, maar dubbel verzekeren is geldverspilling. Heb je bijvoorbeeld al een ongevallen- of rechtsbijstandsverzekering, dan hoef je dat natuurlijk niet mee te verzekeren op je reisverzekering. Controleer wel of jouw bestaande verzekering ook dekking biedt in het buitenland.

Combineer en bespaar
Naast een reisverzekering is een annuleringsverzekering ook aan te raden. Deze kan je bij Allianz op één polis afsluiten, dat is beter dan dit apart regelen, omdat je dan maar één keer poliskosten hoeft te betalen. Zo bespaar je premie.

Wij wensen je alvast een fijne en onbezorgde vakantie!

Wil je een kortlopende reisverzekering afsluiten? Klik hier: Kortlopende reisverzekering

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan eenmaal per jaar op vakantie? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, maar de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten. Als je vaker per jaar op reis gaat is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger. In het algemeen geldt dat een doorlopende verzekering voor een gezin met kinderen al na twee vakantieweken per jaar voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Bij een stel ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken per jaar en bij een alleenstaande op 3 à 4 weken.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een voordelige reisverzekering?

Jazeker. De kortlopende reisverzekering is voordelig en heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten. Je kan zelf kiezen wat voor dekking je wenst.

Wat kost een reisverzekering ?

Je hebt hier al een kortlopende reisverzekering met uitgebreide bagagedekking voor Europa vanaf €1,50 per persoon per dag . Deze kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Wat valt er onder de kortlopende reisverzekering ?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, auto pechhulp en medische kosten.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739