vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Met deze handige tips voor autohuur in het buitenland bespaar je geld!

CTAlogo 1

Allianz Eigen Risico Autohuur Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

Ga je een auto huren in het buitenland? Wees dan goed voorbereid. Regel alvast hier de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Met deze handige verzekering wordt bij schade je eigen risico en borg vergoedt. Bovendien hoef je geen nieuwe verzekering af te sluiten bij het verhuurbedrijf en dat scheelt weer gedoe. 

De Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance dekt in geval van diefstal of schade aan de huurauto of huurcamper het eigen risico of de ingehouden borg. Een ideale verzekering voor een onbezorgde (auto)vakantie.

Waar op letten bij huren van auto in het buitenland?

Handige tips voor autohuur in het buitenland
Handige tips voor autohuur in het buitenland

Vergelijk eerst de prijzen van verschillende aanbieders. Denk eraan dat je vrijwel altijd een auto uit een bepaalde klasse huurt. Het kan zijn dat je daarom en andere auto krijgt dan op de foto staat.

Wees vooral op je hoede voor onvoorziene, bijkomende verzekeringskosten. Het beste kan je kiezen voor standaard all-in prijzen. Kijk in ieder geval naar een mogelijke limiet op het aantal kilometers dat je mag rijden, de standaard WA-verzekering met een ruime dekking, schadeverzekering voor schade door eigen schuld (volledig casco), diefstalverzekering, terugbetaling eigen risico en dekking voor glas-banden-boden en dakschade.

Wil je een auto one-way huren, navigatie erbij of heb je een kinderzitje nodig? Dat zijn allemaal aanvullende wensen die meestal direct kunnen worden gereserveerd maar die altijd ter plaatse moeten worden betaald. Die prijzen kunnen flink zijn dus informeer vooraf.

Welke voorwaarden gelden er voor bestuurders?
Er zijn autoverhuurders die een minimumleeftijd hanteren of dat de bestuurders minimaal een bepaalde tijd een rijbewijs moeten hebben. Als jij niet de enige bestuurder bent kijk dan of dit is toegestaan en of hier extra kosten aan verbonden zijn. Vaak moet je van tevoren op het contract aangeven dat ook anderen de auto gaan besturen. Meld dit eventueel van tevoren en zorg dat je alle gegevens hebt van de bestuurders.

Hoe zit het met de verzekeringen?
Bekijk goed welke verzekeringen standaard bij de huurauto zijn inbegrepen. Wat is er verzekerd en hoe hoog is het eigen risico dat je moet betalen bij schade.

Hoe hoog is het eigen risico?
Hoeveel eigen risico er geldt, hangt meestal af van het land waar je de auto huurt. Voor Amerika geldt er meestal geen eigen risico voor Europeanen. Voor Australië kan het eigen risico oplopen tot enkele duizenden dollars. Informeer daarom altijd vooraf zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoeveel borg moet je betalen?
Een borg is wat anders dan een eigen risico. Sommige autoverhuurders hanteren een borg die kan oplopen tot een paar honderd euro. Meestal wordt de borg als reservering op je creditcard geboekt. De borg krijg je terug als je de auto op tijd, zonder schade en volgens afspraak hebt ingeleverd.

Creditcard noodzakelijk bij autohuur
Vrijwel altijd heb je een creditcard nodig als je een auto huurt in het buitenland. Het maakt niet uit of je de boeking vooraf in Nederland doet rechtstreeks bij de verhuurder of een tussenpersoon. De creditcard is een waarborg voor de verhuurder als er schade ontstaat, als er verkeersboetes binnenkomen, de eventuele borg en het eigen risico. Denk eraan, een prepaid creditcard voor een huurauto wordt niet geaccepteerd.

Internationaal Rijbewijs
In sommige landen, waaronder Thailand, is een Internationaal Rijbewijs verplicht. Dit is een vertaling van je huidige rijbewijs, in meerdere talen. Voor landen buiten Europa is het nuttig om bij de ANWB te informeren of je een Internationaal Rijbewijs nodig hebt.

Wat staat er in de verhuurvoorwaarden?
Lees altijd de verhuurvoorwaarden voordat je de auto huurt. Dan weet je wat jouw rechten en plichten zijn.

Controleer altijd de auto
Het is belangrijk om de auto goed te controleren voordat je deze meeneemt. Zie je beschadigingen op de auto? Zoals krassen of deuken? Laat dit dan opschrijven op de overeenkomst. Maak er ook foto’s van. Dan kan je bewijzen dat deze beschadigingen al aanwezig waren voordat je de auto ging huren.

Wat bij schade?
Mocht jij of iemand anders schade veroorzaken aan het gehuurde voertuig of als je een ongeluk krijgt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder. Bel in het geval van een ongeluk ook altijd de lokale hulpdiensten. Bij technische problemen kan de verhuurder je begeleiden naar een garage of een andere huurauto leveren. De verhuurder moet bij technische mankementen met een oplossing komen.

Onze autohuur bespaartips

  1. Huur een ruime auto. Kleine auto’s zijn dan wel goedkoop, maar minder geschikt voor lange afstanden of in de bergen. Een grotere auto heeft vaak ook betere stoelen en dat voorkomt een pijnlijke rug.
  2. Check vooraf of de airco werkt. Niets is zo vervelend om in een warm land te rijden met een slecht functionerende airco.
  3. Huur geen navigatiesysteem van de autoverhuurder, dat is erg duur. Meestal zit er al standaard een navigatiesysteem ingebouwd in moderne auto’s. Leen desnoods een navigatiesysteem, je kan ook je smartphone gebruiken, maar let dan op je data gebruik.
  4. Kijk goed naar de ophaal en terugbreng tijden. Als je bijvoorbeeld om 13:00 uur je auto ophaalt en om 17:00 uur weer inlevert, dan kost je dat een volle dag huur.
  5. Tank altijd zelf je auto af. Je auto met een lege tank inleveren bij de verhuurder is duurder dan zelf vol tanken.
  6. Controleer de auto op schade en maak foto’s of een filmpje voordat je bij de verhuurder wegrijdt. Doe dit nogmaals als je de auto weer inlevert.
  7. Boek je auto vooraf en in Nederland, want dat is vrijwel altijd goedkoper.
  8. Boek je via een tussenpersoon? Pas dan op voor dubbele verzekeringen als je de auto ophaalt. Bij de balie proberen ze je vaak nog allerlei verzekeringen aan te praten die je al hebt of niet eens nodig hebt. De baliemedewerker ontvangt commissie over dergelijke verkopen en zal daarom aandringen.
  9. Controleer de rekening. Vaak betaal je eerst borg. Van deze borg worden dan meestal van de totale kosten ingehouden. Het is altijd goed om te controleren of de berekening klopt en of je genoeg geld terug krijgt of moet bijbetalen.
  10. Regel vooraf de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance zodat je zorgeloos op weg kunt.

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een cascoverzekering heeft.

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor voertuig huur afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. De polis van de verzekering ontvang je direct per e-mail!

Premie Eigen Risico Verzekering Autohuur

De premie voor deze handige verzekering is bijzonder gunstig, zoals je hieronder kan zien:

Premies Eigen Risico Verzekering Autohuur
Premies Eigen Risico Verzekering Autohuur
PremieHuurautoHuurcamper
Europa€6,75€15,-
Wereld exclusief de VS en Canada€6,75€15,-
Wereld inclusief de VS en Canada€6,75€17,50
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering? Sluit hem hieronder af!

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis, zowel in het binnen- als buitenland.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel ons Telefoon 055 540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739