vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Tips voor een voordelige accomodatie tijdens je vakantie

hotelkamers Steeds meer mensen boeken tegenwoordig zelf een samengestelde reis. De vlucht, autohuur en accommodatie worden in dat geval los geboekt. Bij het boeken van zo’n vakantie zijn de kosten voor de accommodatie vaak het hoogst. Allianz Global Assistance zet daarom de mogelijkheden én trends op het gebied van low cost accommodaties op een rij.

Gratis accommodatie

Waar de volgende vakantie ook plaatsvindt, er zijn diverse mogelijkheden voor gratis accommodatie. Deze zijn vooral geschikt voor reizigers die houden van originaliteit en het geen probleem vinden om ruimtes te delen. Een van de mogelijkheden is ‘couchsurfing’. Iemand stelt zijn bank of gastenkamer beschikbaar voor vakantiegangers en heeft als aanbieder verder geen verplichtingen. Wie geen zin heeft om in een gastenkamer te verblijven terwijl de eigenaar in huis is, kan kiezen voor ‘housesitting’. De reiziger past in dat geval op een huis waarvan de eigenaar weg is. De derde optie is ‘housewrap’. Dit kan worden overwogen als de reiziger zijn eigen huis ook niet onbewoond achter wil laten.

Low cost accommodatie voor groepen

Voor groepen is gratis accommodatie vaak wat lastiger te vinden. Toch zijn er tal van mogelijkheden om de kosten laag te houden. Zo bestaat de optie ‘vakantiehuis co-verhuur’. Een vakantiehuis wordt dan gedeeld met vreemden om zo de huurkosten laag te houden. Een andere mogelijkheid is owner-to-owner verhuur. In deze nieuwste trend stellen huiseigenaren hun huis of een deel van hun huis ter beschikking. Een leuke manier om als reiziger te mengen met de locals. Let er als reiziger wel op dat er een veilige betalingsmethode gebruikt wordt.

Traditionele low budget mogelijkheden

Voor diegene die toch het liefst verblijven in een traditionelere accommodatie zijn er de bekende mogelijkheden. Zo is de camping nog altijd de low cost oplossing voor backpackers. Een hostel is handig voor reizigers die geen bezwaar hebben om met vreemden op een kamer te slapen en minder privacy te hebben. Voor de vakantiegangers die wel gesteld zijn op hun privacy is een All Inclusive reis een goede oplossing. All Inclusive reizen worden door reisorganisaties voor een redelijke prijs ingekocht. Vlucht, accommodatie en eten zijn in de prijs inbegrepen.

Tip! Controleer je annuleringsverzekering bij een samengestelde reis

Veel mensen denken bij het boeken van een samengestelde reis niet aan het aanpassen van de annuleringsverzekering. En dat terwijl de annuleringsverzekering geen vergoeding biedt bij uitval van één van de onderdelen van de reis. Om dit te voorkomen biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘samengestelde reis’. Tegen 1% van de reissom ben je verzekerd van vergoeding bij uitval van bijvoorbeeld de vlucht of de accommodatie. Meer informatie lees je hier: Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739