vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Toeristenkaart voor Suriname

Toeristenkaart voor suriname Sinds een aantal weken hebben toeristen geen visum meer nodig voor een bezoek aan Suriname. In plaats van een visum is een toeristenkaart voldoende. Inmiddels hebben de eerste reizigers de toeristenkaart op Schiphol gekocht.

Special balie Schiphol

Er is op Schiphol een speciale balie voor aanschaf van de toeristenkaart ingericht. De opening van de speciale toeristenkaartbalie werd verricht door de consul-generaal van Suriname in Nederland, Roy Lieuw A Sie, en de onderdirecteur van Buitenlandse Zaken, Lucretia Redan. Enkele tientallen personen hebben de toeristenkaart op Schiphol gekocht. Ze reisden meteen met de KLM of SLM naar Suriname. De kaart kost 20 euro of 25 USD.

De toeristenkaart is ook verkrijgbaar op de Johan Pengel Luchthaven in Suriname en bij de Surinaamse ambassades en consulaten. Van de toeristenkaart mogen de vreemdelingen van Surinaamse afkomst en de vreemdelingen die de nationaliteit bezitten van Nederland, Frankrijk, Canada, Verenigde Staten van Amerika, Bolivia, Chili, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela gebruik maken.

Toeristenkaart

De toeristenkaart kan verkregen worden na overlegging van een geldig paspoort en een retourticket. De toeristenkaart kan gekocht worden bij alle vertegenwoordigingen van de Republiek Suriname in het buitenland, op Schiphol bij de speciaal daarvoor bestemde balies gedurende inchecktijden van de SLM en KLM naar Suriname, en op de Johan Adolf Pengel Luchthaven in Suriname.

De toeristenkaart is voor eenmalig gebruik (single entry) en wordt uitgegeven voor ten hoogste 90 dagen.

Bron: Dagblad Suriname

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739