vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Familie, vrienden of een partner uit het buitenland verzekeren

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische verzekering buitenlandse gasten

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf € 2,- per dag

Wanneer je familie, vrienden, of een partner uit het buitenland laat overkomen naar Nederland, moet je rekening houden met een aantal regels en voorwaarden.

Buitenlanders die niet in de Europese Unie (EU) of Europese Economische Ruimte (EER) wonen, moeten een visum aanvragen. Om een visum te kunnen aanvragen is een verzekering met dekking tegen ziektekosten en repatriëring verplicht. De dekking tegen ziektekosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance

Familie, vrienden of een partner uit het buitenland verzekeren
Familie, vrienden of een partner uit het buitenland verzekeren

Allianz Global Assistance heeft hiervoor een speciale reisverzekering die aan de voorwaarden voor een toeristenvisum voldoet: de Travel Risk Insurance. De  Travel Risk Insurance is eigenlijk een reis- en/of annuleringsverzekering voor buitenlandse reizigers die naar Nederland komen voor een bepaalde periode.

De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking: SOS-kosten en/of medische kosten. Er is een Europadekking voor personen uit Europa die ook reizen binnen Europa. Er is Werelddekking voor personen van buiten Europa of die reizen buiten Europa. Wintersport en bijzondere sporten kunnen tegen een premieverhoging meeverzekerd worden, echter alleen binnen Europa. De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen. Er geldt een maximum leeftijd van 69 jaar.

Je kan tevens een annuleringsverzekering afsluiten voor je buitenlandse gasten, indien de reis in Nederland geboekt is.

Schengenvisum

Indien familie of een partner uit het buitenland naar Nederland komen voor een kort verblijf, dan wordt daar onder verstaan een verblijf van maximaal 90 dagen. Het kan zijn dat je familie of vrienden uit een land komen waar het verplicht is om een inreisvisum voor Nederland aan te vragen. Dit heet een Schengenvisum, in de volksmond ook wel visum kort verblijf of toeristenvisum genoemd.

In een periode van 180 dagen mag je maximaal 90 dagen in Nederland verblijven met je Schengenvisum. Een voorbeeld: wanneer iemand 90 dagen in een Schengenland of door een aantal van de Schengengebieden gereisd heeft, mag deze persoon na 90 dagen buiten de Europese Unie zijn geweest weer opnieuw naar het Schengengebied komen. De 90 dagen mogen ook verdeeld worden over de totale duur van 180 dagen.

Buitenlandse familie of een partner uit een niet-Schengenland moeten zich binnen drie dagen na aankomst in Nederland, zich melden bij de vreemdelingenpolitie. Een uitzondering hierop is, wanneer men verblijft op een camping of in een hotel.

De inwoners van de onderstaande landen moeten een Schengenvisum aanvragen:

AfghanistanIndiaOezbekistan
AlgerijeIndonesiëOman
AngolaIrakOost-Timor (Timor Leste)
ArmeniëIranPakistan
AzerbeidzjanIvoorkustPalau
BahreinIvoorkustPalestijnse Autoriteit
BangladeshJamaicaPapoea-Nieuw-Guinea
BelarusJemenPeru
BelizeJordaniëQatar
BeninKaapverdiëRusland
BhutanKameroenRwanda
Birma (zie Myanmar)KazachstanSaint Lucia
BoliviaKeniaSaint-Vincent en de Grenadines
BotswanaKirgiziëSalomons Eilanden
Burkina FasoKiribatiSamoa
BurundiKoeweitSão Tomé en Principe
CambodjaKosovoSaoedi-Arabië
Centraal Afrikaanse RepubliekLaosSenegal
China (Volksrepubliek)LesothoSierra Leone
ColombiaLibanonSudan
ComorenLiberiaSomalië
Congo (Brazzaville)LibiëSri Lanka
Congo Democratische RepubliekMadagascarSuriname
CubaMalawiSwaziland
DjiboutiMaledivenSyrië
DominicaMaliTadzjikistan
Dominicaanse RepubliekMarokkoTaiwan
EcuadorMarshall EilandenTanzania
EgypteMauritaniëThailand
Equatoriaal GuineeMicronesiëTogo
EritreaMoldaviëTonga
EthiopiëMongoliëTrinidad en Tobago
FijiMozambiqueTsjaad
FilipijnenMyanmar (voormalig Birma)Tunesië
GabonNamibiëTurkije
GambiaNauruTurkmenistan
GeorgiëNepalTuvalu
GhanaNigerVanuatu
GrenadaNigeriaVerenigde Arabische Emiraten
GuineeNoordelijke Marianen (Eilanden)Vietnam
Guinee-BissauNoord-KoreaZambia
GuyanaOegandaZimbabwe
HaïtiOekraïneZuid-Afrika

Wanneer je vrienden, familie of een partner uit een Schengengebied laat overkomen naar Nederland, dan heb je geen visum nodig. Zij moeten wel aan de volgende eisen voldoen om toegelaten te worden in Nederland:

  • Een geldig paspoort hebben.
  • Voldoende geld bezitten.
  • Het doel van de reis aannemelijk kunnen maken.

Ook voor deze groep kan het belangrijk zijn een reisverzekering af te sluiten.

Reisverzekering voor Schengenvisum

Een belangrijke voorwaarde om een visum te kunnen verkrijgen, is een medische reisverzekering. Bij de visumaanvraag moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale reisduur. Ook moet de reisverzekering geldig zijn in alle Schengenlanden. De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en medische kosten. De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over een visumreisverzekering

Vraag: Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?
Antwoord: Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Vraag: Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Antwoord: Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, betalen wij de volledige premie terug.

Vraag: Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan overleggen op de Nederlandse ambassade?
Antwoord: Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je buitenlandse gast. Wij verzenden de polis tevens per post.

Vraag: Kan ik een Engelstalige verklaring krijgen dat ik deze verzekering heb afgesloten?
Antwoord: Ja. Vermeld het op de aanvraag of stuur ons een e-mail met het polisnummer en je gegevens. Wij zorgen dan voor een Engelstalige verklaring.

Vraag: Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
Antwoord: In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Vraag: Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Antwoord: Voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen, geen enkel probleem.

Vraag: Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Antwoord: Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vraag: Mijn vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Antwoord: Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Vraag: Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Antwoord: Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail:info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 27 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739