vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Turkije populair bij Nederlandse toeristen

Turkije populair bij Nederlandse toeristen

Turkije blijft een populaire reisbestemming voor Nederlanders. In de eerste zes maanden van dit jaar reisden ruim 9,4% meer Nederlanders naar Turkije dan in dezelfde periode in 2012. Dit blijkt uit de recente bezoekstatistieken van de Turkse overheid.

In totaal gingen van januari tot en met juni 528.327 Nederlandse reizigers naar Turkije. Turkije is al een aantal jaren de meest populaire bestemming voor vliegvakanties in ons land en deze tendens zet zich ook dit jaar door.

Turkije is niet alleen populair bij Nederlanders, ook andere landen in Europa laten een groei van de bezoekersaantallen zien. Over de eerste helft van 2013 is er sprake van een stijging van 18%. Eén van de maanden met een opvallend hoge groei is mei. Vooral Antalya (+37%) en Istanbul (+28%) ontvingen in deze maand flink meer buitenlandse bezoekers. Na Rusland, Duitsland en Groot-Brittannië was Nederland deze maand de vierde buitenlandse markt voor reizigers naar Turkije.

Directeur Enis Tataroğlu van het Turks Verkeersbureau in Nederland schrijft de aanhoudende groei toe aan de goede prijs-kwaliteit verhouding van accommodaties in Turkije en het brede aanbod. “Turkije is een erg gevarieerd land met vakantiemogelijkheden voor veel verschillende doelgroepen. De lange kuststrook een geliefde bestemming, maar ook steeds meer mensen ontdekken het binnenland van Turkije en maken een rondreis langs de vele culturele hoogtepunten en de nationale parken van het land. We hebben dan ook veel mensen die terugkomen. Daarnaast is Istanbul een snel groeiende stedenreisbestemming”.


Reisverzekeringblog tip: Ga je op vakantie naar Turkije maar heb je nog geen kortlopende reisverzekering afgesloten? Doe dat dan hier alsnog. Het kan zelfs nog 5 minuten voor je vertrek. Je ontvangt de polis direct per e-mail en je kan verzekerd op vakantie. Handig, snel en voordelig: Sluit hier een reisverzekering af


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739