vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Twee doden door lawine in Oostenrijk

Door een lawine in Oostenrijk zijn twee Duitse wintersporters om het leven gekomen. Een derde skiër raakte zwaargewond. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. 

Het incident gebeurde in het wintersportgebied Sankt Anton am Arlberg in Tirol. De Duitsers waren samen met vier anderen buiten de piste aan het skiën toen ze door een lawine werden gegrepen. Drie skiërs werden 800 meter meegesleurd. Zij bleven desondanks ongedeerd. Voor twee andere skiërs kwam hulp te laat.

Op het moment van het ongeluk werd gewaarschuwd voor lawines, vanwege losliggende sneeuw. In het gebied gold gevarencode 3 (op een schaal van 5).

Er zijn tot nu toe in Tirol al acht doden gevallen door lawines.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739