vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vakantie? Annuleringsverzekering belangrijk!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz annuleringsverzekering

 Verzekerd bij annulering reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Een annuleringsverzekering voor je vakantie is een verstandige keuze. Jaarlijks worden er veel vakanties geannuleerd om verschillende redenen. Om te voorkomen dat je met de financiële schade blijft zitten biedt de annuleringsverzekering uitkomst.

Wanneer je een reis geboekt hebt maar je kunt niet weg door een onvoorziene omstandigheid dan moet je de vakantie annuleren. De reisorganisatie of de verhuurder kan daarvoor kosten in rekening brengen. Dat zijn annuleringskosten.

Vaak is een ernstige ziekte of overlijden van de reiziger zelf, een reisgenoot of een familielid de belangrijkste reden om een vakantie vooraf te annuleren. Dat geldt ook voor het voortijdig afbreken van een vakantie. Andere veelvoorkomende redenen voor het aanspreken van de annuleringsverzekering zijn echtscheiding en werkeloosheid.

Vakantie annuleringsverzekering

Vakantie? Annuleringsverzekering belangrijk!
Vakantie? Annuleringsverzekering belangrijk!

Een annuleringsverzekering geeft een financiële vergoeding wanneer je niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je vakantie moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat exact wat gedekt is. Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, wordt dit door de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance gedekt. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- en een doorlopende verzekering.

Allianz annuleringsverzekering met Corona dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt onder de dekking van de Allianz annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. De premie bedraagt slechts 5,9% van de reissom.

Vakantie annuleren

Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je een vakantie kosteloos kunt annuleren bij bepaalde onvoorziene omstandigheden. Dat hoeft niet per se een ziekte of ongeval te zijn, maar kan ook te maken hebben met een plotselinge werkeloosheid, echtscheiding of schade aan je huis waardoor je niet op vakantie kunt. Daarnaast zorgt een annuleringsverzekering ervoor dat jouw niet genoten reisdagen van de vakantie vergoedt worden. Bijvoorbeeld omdat je eerder terug moet keren omdat je oma ernstig ziek is geworden.

Wat zijn onvoorziene omstandigheden?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor onvoorziene omstandigheden waardoor een vakantie niet door kan gaan. Denk daarbij aan:

  • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
  • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
  • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
  • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
  • echtscheiding;
  • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
  • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
  • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
  • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
  • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
  • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
  • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
  • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Deze opsomming is een indicatie. Lees altijd eerst de voorwaarden om te zien welke annuleringsredenen gedekt zijn.

Vergoeding voor eerder afbreken vakantie

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale verzekerde reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Groepsannuleringsverzekering voor een groepsreis

Ga je met een gezelschap op reis? Kies dan voor een groepsannuleringsverzekering. Daarmee dek je het financiële risico af als de reis niet door kan gaan doordat een van de deelnemers aan de groepsreis ernstig ziek wordt of komt te overlijden. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar. 

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739