vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Vakantie in het buitenland en je zorgverzekering

Wanneer je op vakantie naar het buitenland gaat, blijf je in principe verzekerd voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

Reisverzekering

Wat er uiteindelijk vergoed wordt door je zorgverzekeraar indien je gebruikt maakt van medische zorg het buitenland, is afhankelijk van het land waar je verblijft. Het is mogelijk dat sommige kosten niet of slechts gedeeltelijk door je zorgverzekering worden gedekt. Daarvoor heb je een aanvullende verzekering of een reisverzekering met dekking voor medische kosten nodig.

Verdragslanden

Nederland heeft met een groot aantal landen, de zogenaamde ‘verdragslanden’, afspraken gemaakt om elkaars verzekerden te helpen indien zij zorg nodig hebben. Je hebt in deze landen recht op de medische zorg uit het wettelijke verzekeringspakket (basispakket) van dat land. De kosten worden achteraf met Nederland verrekend. Heeft Nederland geen afspraken gemaakt met het land waar je naartoe gaat, dan kan je in de polis van jouw zorgverzekering of reisverzekering lezen voor welke medische zorg je daar verzekerd bent.

Europese zorgverzekeringskaart

Ga je voor langere tijd reizen in Europa, dan kan de Europese zorgverzekeringskaart handig zijn (EHIC). De kaart is bedoeld om makkelijker toegang te krijgen tot medische voorzieningen in het buitenland, en om de kosten sneller vergoed te krijgen. Je kunt de kaart aanvragen bij jouw zorgverzekeraar of het College voor zorgverzekering (CVZ) .

Langer verblijf in het buitenland

Als je voor langere tijd in het buitenland verblijft, bijvoorbeeld tijdens backpacken of een wereldreis, bepaalt jouw Nederlandse zorgverzekeraar of je nog voor de Zorgverzekeringswet in Nederland woont. Informeer bij je zorgverzekeraar.

Ga je backpacken of een wereldreis maken, dan is Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance of de Lang-op-Reisverzekering van de Europeesche een goede keuze.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739