vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vakantie naar Italië en Duitsland zonder coronapas

Vakantie naar Italië en Duitsland zonder coronapas
Vakantie naar Italië en Duitsland zonder coronapas

Steeds meer landen versoepelen de inreisvoorvoorwaarden voor buitenlandse toeristen. Vanaf 1 juni hebben reizigers naar Italië geen coronapas meer nodig om het land binnen te komen. Ook Duitsland verlangt vanaf woensdag geen vaccinatie-, test- of herstelbewijs meer.

Het aantal Europese landen dat de inreisvereisten vanwege corona hebben afgeschaft groeit. voorbeelden daarvan zijn o.a. België, Luxemburg, Groot-Brittannië, Ierland en Griekenland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië en Kroatië. Ook de Scandinavische landen hebben de reisbeperkingen opgeheven.

Sommige populaire vakantielanden stellen nog wel inreisvoorwaarden

Er zijn nog een aantal populaire vakantielanden, zoals Frankrijk, Spanje, Portugal en Turkije, die nog wel een coronapas eisen. Zelfs als je op doorreis bent. Turkije draait het juist om, dat land verlangt alleen een coronapas van vliegtuigpassagiers met Turkije als eindbestemming.

Inreisvoorwaarden Aziatisch landen

Wie verder weg wil bijvoorbeeld naar Thailand, Vietnam of Indonesie krijgt nog wel te maken met inreisvoorwaarden. Voor je reis naar Thailand moet je eerst een zogenaamde Thailand Pass aanvragen, naast een bewijs van vaccinatie vraagt het land ook een Engelstalige verzekeringsverklaring met Covid-dekking van minimaal 10.000 US dollar. Hiermee kan je aantonen dat je tijdens jouw verblijf verzekerd bent voor medische zorg.

Een Engelstalige reisverzekering verklaring wordt ook gevraagd in Maleisië, Indonesie, Vietnam, de Filipijnen en Singapore.

Wil je het reisadvies van jouw vakantieland weten? Kijk dan op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het actuele reisadvies.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739