vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vakantie afbreken wegens familieomstandigheden (ernstige ziekte of overlijden)

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief bagagedekking voor verlies, diefstal en beschadiging.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Nu vanaf: €0,90 per dag

Stel je bent in Indonesië op vakantie en je krijgt plotseling te horen dat een naaste familielid ernstig ziek is geworden en je daarom hals over kop naar huis moet. Hoe regel je dat en wie betaalt dan de kosten?

Als je geen reisverzekering hebt moet je zelf de extra reiskosten betalen voor de terugreis naar Nederland. Heb je geen annuleringsverzekering dan ben je ook het geld kwijt voor de niet-genoten vakantiedagen.

Vakantie afbreken en je reisverzekering

Een belangrijk onderdeel van je reisverzekering zijn de SOS-kosten. Het betreft bijvoorbeeld extra reis- en/of verblijfkosten en de hulpverlening door de alarmcentrale.

Ziekte of overlijden van familie in Nederland

Vakantie afbreken wegens familieomstandigheden (ernstige ziekte of overlijden)

Indien tijdens je vakantie, familieleden van de 1e of 2e graad plotseling in een levensbedreigende situatie terecht zijn gekomen of zelfs overlijden, wil je zo snel mogelijk naar huis. Hier zijn altijd kosten aan verbonden. Met een S.O.S.-dekking worden de noodzakelijke terugreiskosten van de verzekerde, evenals van zijn meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed.

Een telefoontje naar de alarmcentrale is voldoende. Zij regelen daarna alles, zoals het boeken van tickets en vervoer naar de luchthaven.

Vakantie onderbreken en je annuleringsverzekering

Wanneer je tijdens je vakantie door familieomstandigheden eerder naar huis moet dan heb je ook financiële schade. Stel je krijgt op de tweede dag van je drieweekse vakantie te horen dat er iets ernstigs is gebeurd met familie in Nederland en je moet direct terug. Jouw vakantie voor twee personen kostte €2.500,- dan is je schade €2.262,- (negentiende deel van de reissom). Deze schade kan je claimen op je annuleringsverzekering. Kies je voor de Dubbel-Zeker dekking bij Allianz Global Assistance, dan krijg je altijd de volledige reissom terug (tot maximaal het verzekerde bedrag). Zelf als je vakantie er al bijna op zat.

Zoals je ziet kan een kortlopende- of doorlopende reis- en annuleringsverzekering veel ellende en financiële schade voorkomen.

Heb je nog geen kortlopende reis- en annuleringsverzekering? Sluit hem hieronder af!

Voordeliger uit met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is vaak voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de Doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een Kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit.

Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 31 reisdagen per jaar voordeliger uit met een Doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Dit scheelt al gauw tientallen euro´s per jaar. Daarnaast is het nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland. Bovendien heb je de mogelijkheid een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Je hebt al een doorlopende reisverzekering vanaf €1,76 per maand.

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Vragen?

Heb je vragen over een reis- en annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons: telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739