vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verenigde Arabische Emiraten aantrekkelijker voor expats

Verenigde arabische emiraten aantrekkelijker voor expats

Dubai

De Verenigde Arabische Emiraten willen aantrekkelijker worden voor expats, toeristen en investeerders. Daarvoor heeft het streng Islamitisch land met onmiddellijke ingang een aantal wetten versoepeld, waardoor het in de Emiraten nu onder meer mogelijk is om samen te wonen als ongetrouwd stel.

Ook mag iedereen ouder dan 21 jaar legaal alcohol drinken en zijn de rechten voor vrouwen verbeterd in de VAE. Het land kondigde de wetswijzigingen op zaterdag aan en deze werden ook per direct ingevoerd.

Staatspersbureau WAM zegt dat de wetswijzigingen er voor zorgen dat het land toleranter wordt. Media in het land schijven dat de Emiraten hopen, met de versoepelingen, meer expats en buitenlandse investeerders voor onder andere Dubai en Abu Dhabi te interesseren.

Ruim twee maanden geleden heeft de Verenigde Arabische Emiraten al de banden met Israël genormaliseerd. De eerste vliegtuigen met toeristen uit Israel zijn recent geland in Dubai.

Het toerisme in de Emiraten heeft flink te lijden door de coronacrisis. Nu de VAE volgend jaar de Wereldtentoonstelling organiseren hopen ze op veel internationale bezoekers die het toerime weer een positieve stimulans moeten geven.

Bron: NOS.nl

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739