vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Naar de Verenigde Staten? Regel eerst je ESTA reistoestemming!

Naar de Verenigde Staten? Regel eerst je ESTA reistoestemming!

Naar de Verenigde Staten? Regel eerst je ESTA reistoestemming!

Ga je naar de Verenigde Staten van Amerika dan heb je als Nederlands ingezetene geen visum nodig, maar wel een ESTA. Dat is een toestemming van de Amerikaanse autoriteiten dat je naar de VS mag reizen. Zonder ESTA kom je het land niet in.

Amerika is hot. Zo werd New York  in 2015 door ruim 58,3 miljoen toeristen bezocht. De stad verwacht dat dit aantal in 2016 is gestegen tot 59,7 miljoen bezoekers. Voor je van al het moois in Amerika kan genieten zal je eerst een aantal zaken moeten regelen. Belangrijk zijn in iedere geval een ESTA reistoestemming en een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten. Een reisverzekering voor Amerika is van belang vanwege de hoge medische kosten in het land.

Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

Door aangescherpte veiligheidsmaatregelen en voorschriften moeten reizigers naar Amerika op voorhand een reistoestemming (ESTA) aanvragen. Het aanvraagproces wordt online uitgevoerd door de U.S. Department of Homeland Security. De ESTA reisvergunning is echter geen visum. ESTA maakt het voor de Amerikaanse autoriteiten mogelijk om reizigers vooraf te screenen. Nederlandse reizigers wordt aangeraden om minstens 72 uur voor hun vertrek een reisvergunning aan te vragen. Een ESTA reisvergunning garandeert geen toegang, maar is een voorwaarde om via lucht of over zee naar de Verenigde Staten van Amerika af te reizen.

Bijzonderheden ESTA

Hieronder een samenvatting van de belangrijkste punten inzake de ESTA:

 • Reizigers uit landen die onder het Visa Waiver Program vallen, dienen een aanvullende reistoestemming (ESTA) aan te vragen voor de reis naar de Verenigde Staten.
 • Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.
 • Je dient uiterlijk 72 uur voor vertrek jouw aanvraag in te dienen.
 • De ESTA-reisvergunning is tot twee jaar geldig en kan gemakkelijk verlengd worden voor toekomstige bezoeken.
 • Je hoeft alleen voor jouw ESTA-aanvraag te betalen als je een nieuw paspoort hebt, of als je vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
 • Om online te kunnen inchecken bij een luchtvaartmaatschappij, moeten jouw reisdocumenten (ESTA, visum of andere documenten) compleet zijn.

Wie kan een ESTA aanvragen?

Alle in aanmerking komende internationale reizigers, die naar de Verenigde Staten wensen te reizen onder het Visa Waiver Program, dienen de reistoestemming aan te vragen. De voorwaarden:

 • Je bent Nederland staatsburger (onderdaan van een ‘Visa-Waiver-Program’ land).
 • Je beschikt nog niet over een ESTA.
 • Jouw reis beslaat maximaal 90 dagen.
 • Je gaat naar de Verenigde Staten voor zaken of vakantie.

Wat heb je nodig voor de aanvraag:

 • Een geldig paspoort met biometrische gegevens.
 • Creditcard (MasterCard, VISA, American Express en Discover (JCB, Diners Club)) of PayPal om de US $14 voor de aanvraag te betalen.
 • Je kan de ESTA-reistoestemming hier aanvragen: esta.cbp.dhs.gov

Denk aan je reisverzekering voor Amerika!

Ga je op reis naar de Verenigde Staten van Amerika? Dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten sterk aan te bevelen. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de extra kosten die je tijdens jouw reis naar de VS moet maken vanwege een onverwachte, gedekte gebeurtenis. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en daardoor langer in de Verenigde Staten moet verblijven. Je reisverzekeraar is niet alleen het aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgt bijvoorbeeld ook voor repatriëring (terugkeer) naar Nederland.

Alleen een zorgverzekering is onvoldoende

Sommige mensen denken dat een medische dekking op een reisverzekering overbodig is, omdat de zorgverzekering deze dekking ook geeft. Dit is een hardnekkig misverstand, want de basis zorgverzekering dekt zorgkosten volgens het Nederlandse tarief, of aanvullend soms tot twee keer Nederlands tarief. In veel landen is dit helaas niet toereikend. Zeker niet in de Verenigde Staten of Canada.

Kosten medische zorg in de Verenigde Staten extreem duur!

De medische zorg in Amerika is van hoog niveau, maar alleen noodgevallen worden zonder vooruitbetaling behandeld. Een “gewone” behandeling wordt zonder verzekeringsbewijs of voorschot vaak geweigerd. Daar komt bij dat de medische kosten kunnen oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Een huisartsenbezoek voor een insectenbeet in de Verenigde Staten kost bijvoorbeeld ongeveer € 1.400,- terwijl dit in Nederland slechts € 130,- kost. Een reisverzekering die alle ziektekosten dekt wordt dan ook sterk aanbevolen.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor de Verenigde Staten van Amerika? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 (09.00 -12.00 uur) (09.00 -12.00 uur) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl in Apeldoorn.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739