vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Op vakantie naar Amerika? Reisverzekering met medische kosten belangrijk!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz kortlopende reisverzekering!

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al vanaf €1,50 per dag, inclusief dekking reisbagage tot € 4.000,-

Amerika is de meest populaire verre bestemming voor Nederlanders. Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten, denk dan vooral aan je reisverzekering met dekking voor medische kosten.

Topbestemming Amerika

Amerika oftewel de Verenigde Staten van Amerika is een topbestemming voor Nederlandse reizigers. Ieder jaar bezoeken ongeveer een kwart miljoen landgenoten het land van cowboys en indianen. Velen komen voor de bekende bezienswaardigheden in Amerika zoals de steden New York en Las Vegas, maar ook de Rocky Mountains en de Grand Canyon zijn zeer in trek bij buitenlandse toeristen.

Op vakantie naar Amerika? Reisverzekering met medische kosten belangrijk!
Op vakantie naar Amerika? Reisverzekering met medische kosten belangrijk!

Reisverzekering voor Amerika is noodzakelijk

Ga je op reis naar Amerika? Dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten aan te bevelen. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld de extra kosten die je tijdens jouw reis naar Amerika moet maken vanwege een onverwachte, gedekte gebeurtenis. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en daardoor langer in de Verenigde Staten moet verblijven. Je reisverzekeraar is niet alleen het aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgt bijvoorbeeld ook voor repatriëring (terugkeer) naar Nederland.

Reisverzekering biedt uitkomst bij onverwachte situaties

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is een reisverzekering af te sluiten voor je reis naar Amerika. De belangrijkste zijn onbezorgd op vakantie, hulpverlening bij onverwachte gebeurtenissen en het voorkomen van hoge kosten. Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Je moet je reis in Amerika afbreken in verband met ziekte.
  • Een familielid heeft een ernstig ongeluk gehad en je moet direct terug naar Nederland.
  • Je vlucht is vertraagd door noodweer en je moet in een hotel overnachten.
  • Je bagage is zoekgeraakt op het vliegveld.
  • Je hebt medische hulp nodig in Amerika.
  • Je bent betrokken bij een auto-ongeluk in de VS en je hebt juridische bijstand nodig.
  • Je kunt niet naar huis vanwege stakingen op je vakantiebestemming.

Zorgverzekering niet toereikend

Sommige mensen denken dat een medische dekking op een reisverzekering overbodig is, omdat de zorgverzekering deze dekking ook geeft. Dit is een hardnekkig misverstand, want de basis zorgverzekering dekt zorgkosten volgens het Nederlandse tarief, of aanvullend soms tot twee keer Nederlands tarief. In veel landen is dit helaas niet toereikend. Zeker niet in de Verenigde Staten of Canada.

Medische zorg in Amerika 10x zo duur

De medische zorg in Amerika is van hoog niveau, maar alleen noodgevallen worden zonder vooruitbetaling behandeld. Een “gewone” behandeling wordt zonder verzekeringsbewijs of voorschot vaak geweigerd. Daar komt bij dat de medische kosten kunnen oplopen tot het tienvoudige van het gangbare tarief in Nederland. Een huisartsenbezoek voor een insectenbeet in de Verenigde Staten kost bijvoorbeeld ongeveer € 1.400,- terwijl dit in Nederland slechts € 130,- kost. Een reisverzekering die alle ziektekosten dekt wordt dan ook sterk aanbevolen. (Let wel: medische kosten is vaak een aanvullende dekking, controleer of je hiervoor gedekt bent!)

Lang verblijf

Ga je langer dan een maand naar Amerika om bijvoorbeeld te studeren, backpacken, werken of voor een stage of vrijwilligerswerk? Dan biedt een standaard (doorlopende) reisverzekering vaak geen dekking. Een Globetrotter Reisverzekering biedt wel dekking en is speciaal ontwikkeld voor reizigers die voor langere periode naar het buitenland gaan. Bereken hier de premie:  Globetrotter Verzekering – Speciale reisverzekering voor backpacken, studie, stage of werk in het buitenland. Lees hier de voorwaarden.

Doorlopende reisverzekering soms voordeliger

Indien je meer dan 16 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering ben je het gehele jaar verzekerd en ga je nooit onverzekerd op reis. Je betaalt ook maar één keer poliskosten. Lees hier meer informatie over een doorlopende reisverzekering.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Op deze website kun je zelf de premie berekenen en direct een kortlopende reisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in een paar stappen. Eerst bereken je de premie. Dan vul je jouw persoonsgegevens in. Als laatste stap, betaal je de tijdelijke reisverzekering. De polis van de tijdelijke reisverzekering ontvang je direct in je mailbox! Je kunt een reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten. Bereken hier zelf de premie. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Amerika (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Is een reisverzekering voor Amerika noodzakelijk?

Een reisverzekering voor Amerika afsluiten is niet verplicht maar wel verstandig. Vooral omdat de medische kosten in de Verenigde Staten extreem hoog zijn. Vaak tot wel 10 keer hoger, dan in Nederland.
Het belangrijkste is dat indien je geen reisverzekering hebt en er gebeurt iets vervelends, je zelf de kosten moet dragen. Ook zal je zelf alles moeten regelen zoals repatriëring en dat is niet eenvoudig.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Amerika?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport en medische kosten.

Wat kost een reisverzekering voor Amerika?

Je hebt hier al een kortlopende reisverzekering voor Amerika (basisdekking) vanaf € 2,95 per persoon per dag. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Amerika afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering die je afsluit voor één reis of vakantie. Ga je vaker per jaar op reis, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Dat is gemakkelijker maar ook voordeliger. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. 

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor Amerika of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739