vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche verzekeringen
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Verre reizen en gezondheid

Op Reisverzekeringblog heb je al kunnen lezen welke maatregelen je kan nemen om je te  beschermen tegen infecties en ziekten door middel van vaccinaties.

Toch blijkt uit onderzoek dat zeker één op de tien reizigers zonder bescherming tegen malaria naar de tropen gaat. De helft van de reizigers beschermt zich ook niet tegen Hepatitis A. Verre reizen brengen echter gezondheidsrisico`s met zich mee, dus een goede voorbereiding is zeker aan te raden.

Algemene voorbereidingen bij een verre reis
Hieronder volgen een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden waneer je een verre reis gaat maken:

verre reis

verre reis

 • Heb je een chronische ziekte, ben je zwanger, reis je met jonge kinderen of ben je op leeftijd, overleg dan altijd eerst met de huisarts en/of GGD voordat je een reis gaat boeken.
 • Wanneer je medicijnen gebruikt vraag dan bij de apotheek om een geneesmiddelenpaspoort. Dat is makkelijk als je in het buitenland een arts of een apotheker nodig hebt. Sterke medicijnen die onder de Opiumwet vallen, zoals sterke pijnstillers of als je injectiespuiten en -naalden meeneemt, daar heb je voor de douane een verklaring van je arts voor nodig met informatie over je aandoening en jouw medicijngebruik.
 • In een vliegtuigruim kan het vriezen. Sommige medicijnen zoals ampullen met injectievloeistof moeten daarom altijd in de handbagage en niet in het ruim.
 • Neem altijd een dubbele voorraad van je medicijnen mee. De voorraad verdeel je over de bagage, zodat je altijd medicijnen mee hebt wanneer er een tas of koffer zoekraakt.
 • Informeer vooraf welke vaccinaties je nodige hebt bij de GGD of huisarts.
 • Zorg voor een goede reisverzekering met de juiste dekking.
 • Zorg dat je gebit in orde is om een onnodig tandartsbezoek in het buitenland te voorkomen.
 • Ga zoveel mogelijk uitgerust op reis. Het andere klimaat en het andere voedsel kunnen je lichamelijke evenwicht in grote mate verstoren. Neem bij aankomst op de bestemming ook de tijd om te acclimatiseren.


Er zijn 3 reacties

 1. Ik ben erg onder de indruk van dit document. Ik denk dat er nog steeds veel mensen die verre reizen indien niet eten te bereiden voor haar eigen gezondheid. En in feite het tegenovergestelde doet dingen zoals het dragen van strakke kleding, lezen enzovoort. Teimakasih op tipsnya. Laten we leven een gezond leven ……

 2. heb contact opgenomen met de ambassade van egypte omdat mijn zoon twaaf dagen daarheen gaat en concerta gebruikt. kreeg als antwoord terug: als er minder dan twintig tabletten meegenomen worden dan heb je geen toestemming nodig. heeft iemand hier al ervaring mee ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *