vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Verre reizen en gezondheid

Op Reisverzekeringblog heb je al kunnen lezen welke maatregelen je kan nemen om je te  beschermen tegen infecties en ziekten door middel van vaccinaties.

Toch blijkt uit onderzoek dat zeker één op de tien reizigers zonder bescherming tegen malaria naar de tropen gaat. De helft van de reizigers beschermt zich ook niet tegen Hepatitis A. Verre reizen brengen echter gezondheidsrisico`s met zich mee, dus een goede voorbereiding is zeker aan te raden.

Algemene voorbereidingen bij een verre reis
Hieronder volgen een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden waneer je een verre reis gaat maken:

verre reis

verre reis

  • Heb je een chronische ziekte, ben je zwanger, reis je met jonge kinderen of ben je op leeftijd, overleg dan altijd eerst met de huisarts en/of GGD voordat je een reis gaat boeken.
  • Wanneer je medicijnen gebruikt vraag dan bij de apotheek om een geneesmiddelenpaspoort. Dat is makkelijk als je in het buitenland een arts of een apotheker nodig hebt. Sterke medicijnen die onder de Opiumwet vallen, zoals sterke pijnstillers of als je injectiespuiten en -naalden meeneemt, daar heb je voor de douane een verklaring van je arts voor nodig met informatie over je aandoening en jouw medicijngebruik.
  • In een vliegtuigruim kan het vriezen. Sommige medicijnen zoals ampullen met injectievloeistof moeten daarom altijd in de handbagage en niet in het ruim.
  • Neem altijd een dubbele voorraad van je medicijnen mee. De voorraad verdeel je over de bagage, zodat je altijd medicijnen mee hebt wanneer er een tas of koffer zoekraakt.
  • Informeer vooraf welke vaccinaties je nodige hebt bij de GGD of huisarts.
  • Zorg voor een goede reisverzekering met de juiste dekking.
  • Zorg dat je gebit in orde is om een onnodig tandartsbezoek in het buitenland te voorkomen.
  • Ga zoveel mogelijk uitgerust op reis. Het andere klimaat en het andere voedsel kunnen je lichamelijke evenwicht in grote mate verstoren. Neem bij aankomst op de bestemming ook de tijd om te acclimatiseren.


Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739