vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vertraging door aswolk gedekt door annuleringsverzekering

Vanaf vanavond 19.00 uur zal het Nederlandse luchtruim gesloten zijn in verband met een stofwolk. Deze is ontstaan door de vulkaanuitbarsting in IJsland afgelopen woensdag. Het is niet bekend hoe lang de sluiting van het luchtruim in Nederland gaat duren. Vliegverkeer door de aswolk is zeer gevaarlijk, omdat de motoren uit kunnen vallen.

Annuleringsverzekering
Reisverzekeraars Allianz Global Assistance en Europeesche Verzekeringen hebben ons laten weten het volgende te kunnen betekenen voor verzekerden.

Vlucht vertraagd: Bij een reisperiode langer dan drie dagen krijg je bij Europeesche Verzekeringen een vergoeding bij vertrekvertraging op de heenreis. Dit geldt voor een vertraging van meer dan 8 uur tot een maximum van 32 uur. Allianz Global Assistance hanteert dezelfde voorwaarden, afhankelijk van de gekozen annuleringsverzekering.

Vlucht geannuleerd: Indien de vlucht is geannuleerd dien je contact op te nemen met de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. De annuleringsverzekering biedt in dit geval geen dekking. Dit geldt zowel bij Europeesche Verzekeringen als Allianz Global Assistance.

Samengestelde reis: Dit is een dekking van Europeesche Verzekeringen voor reizigers die zelf hun reis hebben samengesteld door lossen onderdelen te boeken. Indien één van deze onderdelen onvoorzien uitvalt, zijn de overige onderdelen verzekerd. Heb je voor deze dekking gekozen dan wordt je geannuleerde vlucht niet vergoed, maar wel de annuleringskosten voor de overige onderdelen.

Reisverzekering
Extra reis- en verblijfskosten voor reizigers die nu niet met hun geplande vlucht terug naar huis kunnen vanwege de stofwolk zijn gedekt met een reisverzekering van Europeesche Verzekeringen en Allianz Global Assistance. Tijdens deze periode blijft de kortlopende reisverzekering gewoon van kracht.

Omboeken
Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden reizigers aan om de vlucht om te boeken. Bij omboeken blijven de reis- en annuleringsverzekeringen gewoon geldig.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 40 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739