vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Visum voor het buitenland aanvragen, lees de tips

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen

Cuba: visum en reisverzekering verplicht!

Een visum is een officiële toestemming om gedurende een bepaalde periode in een ander land te verblijven.

Visum aanvragen

Wanneer je buiten de Europese Unie reist, is het mogelijk dat je vooraf een visum moet aanvragen. Als je wilt weten of je een visum nodig hebt, moet je contact opnemen met de ambassade van het land dat je gaat bezoeken. Er zijn ook landen waar je een visum krijgt bij aankomst in het land. Je hoeft het visum dan niet vooraf aan te vragen.

Ieder land heeft eigen regels voor buitenlanders die hun land bezoeken. Voor sommige landen is een geldig Nederlandse paspoort voldoende. Andere landen stellen dat een paspoort minimaal zes maanden geldig moet zijn. En in sommige landen is een visum nodig.

Visum geen garantie op toelating

Het bezit van een visum is echter geen garantie dat een land je daadwerkelijk toelaat. Op de luchthaven of grenspost wordt je alsnog gecontroleerd. Het is daarom verstandig om alle documenten mee te nemen waaruit blijkt dat je in dat land zal verblijven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een hotelreservering;
  • voldoende geld;
  • een zakelijke uitnodiging.

Visum zonder paspoort niet geldig

Meestal wordt een visum in jouw paspoort geplakt, gestempeld of geniet. Soms is het een document dat je naast je paspoort moet bewaren. Zonder jouw paspoort is een visum niet geldig.

Reisverzekering soms verplicht

In een aantal landen is naast een visum ook een erkende reisverzekering verplicht zoals in Cuba. Lees hier meer informatie: www.reisverzekeringblog.nl/reisverzekering-cuba-verplicht

Tips voor het aanvragen van een visum

Een goede voorbereiding voorkomt vertraging of  extra werk. Hierbij een aantal tips voor het aanvragen van een visum:

  • Bezoek de website van de ambassade van het land waar je naar te gaat.
  • Vraag je visum tijdig aan (ongeveer 30 dagen voor vertrek).
  • Overweeg je visumaanvraag door een gespecialiseerd visumbureau te laten verzorgen.
  • Wacht met het boeken van een vliegticket, totdat je visum is toegewezen. Tenzij je een flexticket of een optie op een ticket hebt.
  • Lever altijd de juiste en volledige gegevens aan.
  • Zorg dat alle gegevens exact overeenkomen met je paspoortgegevens.
  • Controleer of jou paspoort voldoende lege pagina’s heeft voor nieuwe visumstempels.
  • Check of je paspoort nog minimaal 3-6 maanden geldig is.

TIP: Vergeet niet een goede reisverzekering af te sluiten.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739