vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visumaanvragen van Surinamers voor Nederland voortaan via VFS Global

Visumaanvragen van surinamers voor nederland voortaan via vfs global Wanneer Surinamers naar Nederland willen reizen, bijvoorbeeld voor een familiebezoek, dan moet er een Schengenvisum voor kort verblijf worden aangevraagd. Voorheen kon dat bij de Nederlandse ambassade in Paramaribo, maar per 14 september wordt een deel van het werk uit besteed aan de externe dienstverlener VFS Global, zo laat de Nederlandse ambassade in Suriname weten.

Het aantal aanvragen voor Schengenvisum is in de afgelopen jaren wereldwijd hard gestegen. Daarom maakt Nederland, evenals de meeste andere Schengenlanden, gebruik van een externe dienstverlener voor de inname van visumaanvragen Nederland maakt al op tachtig locaties in dertig landen gebruik van externe dienstverleners.

Vanaf 14 september moeten Surinamers een visumaanvraag en bijbehorende documenten, zoals het bewijs van een medische reisverzekering, inleveren bij VFS Global welke gevestigd is aan de Prins Hendrikstraat 14 in Paramaribo. Visumaanvragers kunnen er, uitsluitend op afspraak, terecht van maandag tot en met zaterdag. Een afspraak kan men vooraf maken via de VFS Global-website.

VFS Global controleert het dossier op volledigheid en neemt de visumleges en servicekosten in ontvangst. Daarna worden de aanvragen binnen vijftien dagen verder afgehandeld in Den Haag bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Aanvragers kunnen hun reisdocumenten bij toekenning van het visum, weer ophalen bij het kantoor van VFS Global aan de Prins Hendrikstraat.

Ook de aanvragen van visa voor de 24 andere Schengenlanden kunnen in Suriname worden ingediend bij VFS Global. Wie Frankrijk wil bezoeken, kan nog wel een visum aanvragen bij het Franse consulaat in Paramaribo.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739