vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vliegmaatschappij Air France-KLM in zwaar weer

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Hoge brandstofkosten en een daling van het vrachtvervoer zorgen voor een verlies bij Air France-KLM van 368 miljoen euro in het eerste kwartaal.

De luchtvaartonderneming sprak vrijdag, bij het bekendmaken van de cijfers over de eerste drie maanden, van een ‘moeilijk kwartaal’.

Omzet steeg

De omzet steeg met 6 procent tot 5,6 miljard euro, maar het nettoresultaat daalde tot een verlies van 368 miljoen euro. Het passagiersvervoer ging weliswaar met 5,5 procent omhoog, waarbij de bezettingsgraad toenam tot ruim 81 procent, maar dat was niet voldoende om de gestegen brandstofkosten te compenseren, meldde KLM.

Vrachtvervoer

Daarnaast leed het vrachtvervoer onder het teruglopen van de wereldhandel. Het transport ging met 6,1 procent achteruit, waarbij de bezettingsgraad met bijna 3 procentpunt afnam tot 64,9 procent.

Ondanks de moeilijke tijden handhaaft Air France-KLM de doelstellingen voor 2012. Daarbij gaat het onder meer om het terugbrengen van kosten en het handhaven van de schuld op maximaal 6,5 miljard euro.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739