vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Vliegtickets hoger geprijsd op vrijdag

Wie een voordelige vliegticket wil boeken, kan dat beter niet doen op een vrijdag. De prijzen liggen gemiddeld zo’n 13 procent hoger dan op een zondag. Dat blijkt uit een onderzoek van The Wall Street Journal. Deze toonaangevende  krant onderzocht en vergeleek de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld.

De belangrijkste reden voor het prijsverschil is het feit dat de aanbieders van vliegtickets weten dat veel mensen die een last-minute weekendtrip plannen dat op vrijdag doen. Ook zakenreizen worden vaak op een vrijdag geboekt en zakenreizigers zijn minder prijsbewust.

De voordeligste dag om een ticket te boeken is op zondag en anders dinsdag. Woensdag en donderdag zijn juist weer duurdere dagen om een vliegticket te boeken.

Verder blijkt dat als je binnen Europa gaat vliegen, je het het beste een ticket 140 dagen voor vertrek kan kopen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739