vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Voorkom autopech tijdens je vakantie

Voorkom autopech tijdens je vakantie
Voorkom autopech tijdens je vakantie

Autopech tijdens je vakantie is meestal te voorkomen door onderhoud en preventie. Wij geven je een aantal bruikbare tips. Mocht het desondanks toch misgaan, dan zorgt een reisverzekering met automobilisten- en pechhulp dat je snel weer op pad kunt.

Op vakantie? Voorkom pech met je auto!

Lekker op vakantie met de auto. Je hebt er het hele jaar al naar uitgekeken. Wat je zeker niet wilt is dat autopech jouw vakantieplezier gaat bederven. Langs de kant van de weg in brandende zon en met jengelende kinderen op de achterbank is een nachtmerrie.

Het is daarom goed om voor je vertrekt je auto te laten controleren door een vakman. Daarnaast kan je ook zelf autopech voorkomen door preventie en af en toe je auto te checken.

Ieder jaar stranden er automobilisten met hun voertuig in het buitenland. De alarmcentrales krijgen vooral tijdens de zomervakantie veel hulpaanvragen. De top vijf van meest voorkomende autopech is:

 1. Een oververhitte motor.
 2. Een lekke band of een klapband.
 3. Defecte remmen (bijvoorbeeld door te laag remvloeistofniveau).
 4. Elektrische storingen (bijvoorbeeld door intensiever gebruik van de airco).
 5. Overige motorproblemen.

Controleer je auto voor en tijdens je vakantie

Doe altijd nog even een extra check voor je naar het buitenland vertrekt. Ook tijdens een rustpauze is het goed even de vloeistoffen en je banden te controleren.

Vloeistoffen
Zorg ervoor dat alle vloeistoffen (zoals koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof) op peil zijn en controleer op lekkage.

V-snaar/multi-riem
Deze snaar is belangrijk voor o.a. je dynamo en vaak ook de waterpomp. Controleer deze dan ook op spanning en scheurtjes. Wanneer de snaar af en toe piept, is hij aan vervanging toe.

Banden
De banden krijgen tijdens de reis extra belasting te verduren doordat de auto vaak zwaar beladen is, de wegen in het buitenland extra warm zijn door de hoge temperaturen en de slijtage aan de wegen in onze buurlanden. Controleer je banden op beschadigingen, profieldiepte en uiteraard de bandenspanning. Vergeet ook je reserveband niet.

Koppeling
Als je koppeling steeds later of vroeger aangrijpt of slipt, moet je deze laten nakijken.

Reservewiel
Zorg voor een goed reservewiel en controleer deze op spanning en profiel.

Reservesleutel
Neem je reservesleutel mee op vakantie en laat iemand anders deze bewaren. Wanneer je jezelf per ongeluk buitensluit, kun je altijd nog met de reservesleutel je auto in.

Reisverzekering met automobilistenhulp: direct hulp bij autopech

Ondanks je goed voorbereiding kan er toch wat misgaan tijdens je autovakantie. In dat geval is het handig als je een reisverzekering met automobilistenhulp heb afgesloten. Dankzij een reisverzekering met deze extra module wordt je vakantie niet verpest door autopech in het buitenland.

Hier sluit je in een paar stappen een reisverzekering met pechhulp voor je auto af voor slechts € 13,75. Je bent dan gedurende je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech en andere hulp voor automobilisten. Mocht je tijdens je reis naar het buitenland autopech krijgen dan kun je contact opnemen met de alarmcentrale. Zij zorgen dan voor adequate hulp.

Reisverzekering + automobilistenhulp: wat is gedekt?

Met de dekking automobilistenhulp op je reisverzekering ben je onder andere verzekerd voor:

 • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
 • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
 • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer (pechhulp).
 • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
 • Toezending vervangende onderdelen.

De autohulp op de kortlopende reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van uw autoverzekering (groene kaart).

Hoe sluit ik de verzekering af?

Het afsluiten van een reisverzekering met automobilistenhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een reisverzekering met automobilistenhulp. Je ontvangt de polis direct per e-mail. Snel handig en voordelig.

Wat te doen bij autopech in het buitenland?

Pech in het buitenland kan gevaarlijk situaties opleveren zowel voor jezelf als voor medeweggebruikers. Het is goed bij autopech een aantal regels in acht te nemen:

 • Ga altijd op een veilige plek staan (zo ver mogelijk van de rijstroken).
 • Draai de voorwielen van de geparkeerde auto in de richting van de weg af.
 • Zorg dat je de overige weggebruikers voldoende duidelijk maakt dat je met pech stilstaat.
 • Plaats je gevarendriehoek en schakel je alarmlichten in (controleer voor je vertrek wat in het land van jouw bestemming verplicht of verboden is in dergelijke situaties).
 • Zorg dat iedereen het voertuig zo snel mogelijk verlaat en achter de vangrail plaatsneemt.
 • Meld je autopech bij de alarmcentrale van je reisverzekeraar.
 • Zorg dat je het kenteken en je polisnummer van je reisverzekering bij de hand hebt.
 • Geef de locatie waar je staat zo nauwkeurig mogelijk door.
 • Wacht altijd buiten de auto en achter de vangrail op de hulpverlener.
 • Zorg dat alle passagiers een reflecterend veiligheidsvestje dragen.
 • Zorg ervoor dat je na jouw melding bereikbaar bent voor de alarmcentrale.

Vergeet daarom niet om een reisverzekering met pechhulp af te sluiten!

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739