vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Autopech reisverzekering Allianz: € 13,75

Autopech reisverzekering Allianz
Autopech reisverzekering Allianz

Een autopech reisverzekering van Allianz heb je hier al voor € 13,75 (Europadekking). Met de dekking automobilistenhulp ben je tijdens je autovakantie in Europa, goed verzekerd.

Een autopech reisverzekering is perfect voor een autovakantie in Europa. Waar je ook naar toe gaat, je blijft altijd mobiel omdat je naast pechhulp ook een vervangende auto krijgt als je wagen niet spoedig gerepareerd kan worden. Het afsluiten van een auto reisverzekering met automobilistenhulp, beschermt je tegen allerlei ongemakken tijdens je reis of het verblijf in het buitenland, zoals autopech, een ongeval of het uitvallen van de bestuurder. De verzekering is ook geldig binnen Nederland, als je op reis bent naar je buitenlandse vakantiebestemming of daarvan terugkomt.

Vaak voorkomende autopech tijdens een vakantie

Ieder jaar stranden er tijdens de zomervakantie automobilisten met hun voertuig in het buitenland. De top vijf van meest voorkomende autopech is:

 1. Lege accu.
 2. Lekke band.
 3. Buitensluiten.
 4. Verkeerde brandstof tanken.
 5. Kapotte startmotor.

En of je nu rijdt in een Mercedes, Peugeot, Opel, Ford, Toyota of BMW, pech of een ongeval tijdens je vakantie kan iedereen overkomen. Op zo’n moment is snelle hulp en een autopech reisverzekering van Allianz Global Assistance onmisbaar.

Waarom een autopech reisverzekering van Allianz?

Wanneer je met je auto op reis gaat naar je vakantiebestemming in het buitenland, dan kan er altijd iets gebeuren wat jouw vakantieplezier kan bederven. Denk daarbij aan mechanische pech of diefstal van de auto. Een auto reisverzekering met vervangend vervoer en automobilistenhulp zorgt er voor dat je mobiel blijft tijdens de vakantie. Zo kom je altijd aan op je vakantiebestemming.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en daarom een vertrouwd adres voor een autopech reisverzekering.

Wat valt er onder de dekking van de autopech reisverzekering?

Bij Allianz Global Assistance ben je met een autopech reisverzekering voor het buitenland verzekerd voor de kosten van vervangend vervoer indien jouw auto uitvalt tijdens je vakantie bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal. Met de basisdekking verzeker jij je van berging en vervoer naar Nederland, maar ook plaatselijke sleepkosten worden vergoed door de reisverzekeraar. De aanvullende module automobilistenhulp verzekert bijvoorbeeld reparatiekosten aan je auto en een extra overnachting die je moet maken vanwege de reparatie. Moet je langer dan twee dagen wachten? Dan heb je recht op vervangend vervoer.

Voordelen van een autopech reisverzekering voor je vakantie

Ga je met je auto op vakantie dan wil je geen zorgen aan je hoofd bij bijvoorbeeld pech of een ongeval. Daarom ben je onder andere verzekerd als je auto verloren gaat of defect raakt door een mechanisch/elektrisch mankement en wanneer deze niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden. In dat geval vergoedt Allianz Global Assistance:

 • De kosten van huur van een soortgelijk vervangende auto bij een officieel verhuurbedrijf (neem je creditcard mee).
 • De reiskosten per trein vanaf de plek van pech/ongeval naar de vakantiebestemming en de treinreis terug naar de woonplaats in Nederland.
 • De noodzakelijke extra verblijfkosten in de plaats waar de auto gerepareerd wordt. Deze vergoeding wordt ook verleend bij het uitvallen gedurende een kortere periode of indien een vervangend auto niet op de dag van het uitvallen van de wagen beschikbaar is.
 • De kosten van vervoer van en naar het logiesverblijf, het officiële verhuurbedrijf en/of het bedrijf waar de auto gerepareerd wordt.

Met de extra automobilistenhulp dekking ben je ook verzekerd bij het:

 • Uitvallen van de auto door pech of ongeval.
 • Uitvallen van de bestuurder.
 • Toezending vervangende auto onderdelen en onderdelen zelf.
 • Repatriëring van de auto en/of aanhanger.
 • Bewaking van de auto en/of aanhanger.
 • Rechtsbijstand.

Waar is de automobilistenhulp dekking geldig?

De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering (groene kaart) staan: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië,, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Sluit online een auto reisverzekering af!

Een reisverzekering voor de auto is een uitkomst bij elke vakantie naar het buitenland. Het maakt onderdeel uit van een goede voorbereiding. Pech overkomt iedereen en doet zich ook voor bij een autovakantie naar Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italie, Oostenrijk of elders in Europa. Zorg daarom voor een goede reisverzekering voor de auto en ga met een gerust gevoel op autovakantie. 

Heb je nog geen autopech reisverzekering voor je vakantie? Kies dan voor de kortlopende reisverzekering van Allianz. Deze kan je geheel op maat samenstellen en je kiest voor de dekking die jij belangrijk vindt. Ga je met de auto op vakantie en valt je voertuig uit door pech, diefstal of een ongeval. Allianz zorgt voor vervangend vervoer.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een autopech reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een uitgebreide autopech reisverzekering voor een vakantie in het buitenland?

Jazeker, de dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder, maar ook bij het uitvallen van je auto (of aanhanger) door pech of ongeval tijdens jouw vakantie. Je bent ook verzekerd voor de kosten van een vervangende auto als deze uitvalt tijdens je vakantie, bijvoorbeeld door pech, een ongeval of diefstal.

Welke hulp krijg ik bij autopech?

Bij pech of een ongeval met je auto krijg je direct snelle hulp. Als het nodig is, regelt en vergoed Allianz vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte auto naar huis. Schade aan je auto is niet verzekerd.

Wat kost de extra dekking voor mijn autopech reisverzekering?

Deze kost slechts € 13,75 extra. Je auto tijdens je vakantie in heel Europa verzekerd tegen autopech. Met deze dekking ben je o.a. verzekerd voor:
– Autopech.
– Repatriëring van je auto en/of aanhanger.
– Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
– Bewaking van de auto en/of aanhanger.
– Toezending vervangende auto onderdelen.

Waar is de autopech reisverzekering met automobilistenhulp geldig?

Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (groene kaart) van het voertuig. Dat zijn: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië,, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Is bagage ook meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Tot wanneer kan je de autopech reisverzekering afsluiten?

Een auto reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Vragen?

Heb je een vraag over het online afsluiten van een kortlopende reisverzekering met dekking voor autopech of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739