vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wat te doen bij diefstal in het buitenland?

Wat te doen bij diefstal in het buitenland?

Wat te doen bij diefstal in het buitenland?

Tijdens je vakanties of reis, kan er iets misgaan. Zo kan je het slachtoffer worden van diefstal of een beroving.

Ben je bestolen of beroofd in het buitenland, blokkeer dan zo snel mogelijk alle betaalpassen en doe aangifte bij de plaatselijke politie.

Heb je een reisverzekering? Bel dan met de alarmcentrale van je reisverzekeraars zij kunnen je bijstaan met raad en daad.

Pas blokkeren

Het is belangrijk dat als eerste jouw betaalpassen en creditcards laat blokkeren na diefstal. Dan kunnen criminelen geen geld van je rekening halen of aankopen doen met jouw creditcard.

Aangifte doen van diefstal

Doe altijd aangifte bij de plaatselijke politie in het land waar je verblijft, mocht je beroofd of bestolen zijn. Vraag een schriftelijk bewijs van aangifte, dit heb je nodig voor je verzekering.

Hulp van de ambassade

In sommige gevallen kan je bij de Nederlandse ambassade of het consulaat terecht voor hulp. Bijvoorbeeld:

  • voor een tijdelijk reisdocument (noodpaspoort of laisser-passer);
  • voor advies over hoe familie geld uit Nederland kan overmaken naar het land waar je verblijft;
  • om contact te leggen met plaatselijke juristen of tolken die je verder kunnen helpen.

Wat doen Ambassades en consulaten niet

Er zijn veel misverstanden over wat Nederlandse ambassades en consulaten wel en niet doen. Dit doen zij niet voor je:

  • lenen of geven geen geld om bijvoorbeeld advocaten, hotels en apothekers te betalen;
  • betalen geen tickets voor jouw terugkeer naar Nederland;
  • stellen geen onderzoek in naar het misdrijf.

Reisverzekering belangrijk

Het is een geruststellende gedachte om bij nood in het buitenland terug te kunnen vallen op de deskundige hulp van een alarmcentrale. Sluit daarom altijd een reisverzekering af voor je op reis gaat. Dat kan snel en eenvoudig bij Reisverzekeringblog.nl

Een alarmcentrale is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Je kunt een alarmcentrale bellen voor hulp en advies. Bijvoorbeeld naar welk ziekenhuis je het beste kunt gaan in het buitenland. Of als je de bijsluiter van voorgeschreven medicijnen niet kunt lezen omdat je de taal niet machtig bent. Maar ook als een gestolen of verloren bankpas wilt laten blokkeren.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739