vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Wat te doen bij (ziekenhuis)opname in het buitenland?

Wanneer je tijdens een verblijf in het buitenland wordt opgenomen, moeten er allerlei zaken geregeld worden. In een vreemd land weet je vaak niet hoe je moet handelen en waar je moet beginnen. Daarom kun je altijd terecht bij de Nederlandse Ambassade of het consulaat.

Bij (ziekenhuis)opname de ambassade of het consulaat inlichten
Wanneer jij of je reisgenoot is opgenomen in een buitenlands ziekenhuis, kun je de Nederlandse ambassade hiervan op de hoogte stellen. Meestal geeft ook de lokale politie de ziekenhuisopname door. De ambassade zal vervolgens zo snel mogelijk contact opnemen met het ziekenhuis om inzicht te krijgen in de situatie.

Om verdere stappen te kunnen nemen moet de ambassade of het consulaat beschikken over:

  • personalia;
  • geboortedatum;
  • paspoortnummer en plaats van afgifte;
  • reisverzekering (maatschappij en polisnummer);
  • namen en adressen van personen die je wilt inlichten;
  • naam van de behandelend arts en door het ziekenhuis gestelde diagnose;
  • medische achtergrond.

Familieleden en/of vrienden in Nederland op de hoogte brengen
De ambassade of het consulaat kan op jouw verzoek jouw familieleden en/of vrienden in Nederland op de hoogte stellen van de situatie. Dit gebeurt dan door het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het ministerie houdt één contactpersoon over jouw situatie op de hoogte.

(meer…)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739