vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Werelddekking op basiszorgverzekering komt te vervallen

werelddekking

Werelddekking op basiszorgverzekering komt te vervallen

Vakantiegangers die buiten Europa reizen moeten binnenkort een aparte (reis)verzekering afsluiten voor ziektekosten. Dit is het gevolg van een voorstel van Minister Schippers (Volksgezondheid) om de werelddekking uit het basispakket te halen, zo laat de NOS weten.

De minister wil hiermee jaarlijks zestig miljoen euro bezuinigen op zorgkosten in het buitenland. Van deze 60 miljoen gaat ruim 15 miljoen naar Turkije en Marokko voor zorgkosten in die landen. Het wetsvoorstel zal in september naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

De kosten van medische zorg binnen Europa blijven wel in het basispakket. Als een Nederlandse vakantieganger in Europa met spoed medische hulp nodig heeft of in het ziekenhuis wordt opgenomen, dan zijn deze kosten gedekt tot maximaal het Nederlands niveau. Om aanspraak te maken op zorg binnen Europa moet je een EHIC kaart kunnen overleggen. Deze Europese verzekeringskaart wordt via jouw zorgverzekeraar verstrekt.

Reisverzekering met werelddekking en medische kosten

Vakantiegangers die in de toekomst naar een bestemming buiten Europa gaan, zijn min of meer verplicht om een reisverzekering met vergoeding voor medische kosten af te sluiten, anders zouden zij onverzekerd op reis gaan. Reisverzekeraars zullen de premie voor de dekking van medische kosten op een reisverzekering fors verhogen, nu zij zelf voor 100% risicodrager worden. Voorheen konden zij eventuele schade verhalen bij zorgverzekeraars. Door de maatregel van Schippers is dat verleden tijd.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739