vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wereldwijde vraag naar vliegtickets blijft sterk toenemen

prijs-vliegtickets Vliegtuigen zijn wereldwijd steeds beter gevuld. Gemiddeld was in september 80,7 procent van de plekken aan boord bezet. Dat is een verbetering van een half procentpunt ten opzichte van een maand eerder, zo blijkt uit cijfers van de luchtvaartorganisatie IATA.

Het passagiersvervoer door de lucht nam met 7,3 procent op jaarbasis toe, sterker dan de 7,1 procent groei die in augustus werd gemeten.

Ook voor de rest van het jaar zal de vraag naar vliegtickets toenemen zo verwacht de IATA. Ook de Europese luchtvaartmaatschappijen kunnen zich in de handen wrijven. September liet een 7,1 procent hogere vraag naar tickets zien en de bezettingsgraad van stoelen liep op tot boven de 85 procent. De luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten zagen de verkoop van vliegtickets het hardst stijgen, met bijna 10 procent. Dat is wel flink minder dan de groei van ongeveer 14 procent die in augustus werd genoteerd. De capaciteit groeide hier harder dan de vraag, waardoor vliegtuigen gemiddeld minder vol zaten.

Ondanks de economische tegenwind in China stijgt het passagiersvervoer door luchtvaartmaatschappijen in Azië met 6,8 procent. In Noord-Amerika nam zowel vraag als aanbod met 4,1 procent toe. Ook Latijns-Amerika en Afrika lieten positieve cijfers zien.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739