vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Werken in het buitenland – wat bij ziekte of arbeidsongeschiktheid?

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

Werken in het buitenland

Werk je in het buitenland of ga je in het buitenland werken? Dan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als je onverhoopt ziek, werkloos of arbeidsongeschikt wordt. Waar moet men zich melden? En waar ben je verzekerd als je in het buitenland werkt?

Het is belangrijk in welk land je werkt of gaat werken: een EU/EER-land of Zwitserland, een verdragsland of een niet-verdragsland.

EU/EER-landen of Zwitserland

Tussen de landen van de Europese Unie (EU), de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland zijn afspraken gemaakt over werken en sociale verzekeringen, dus ook bij ziekte van een buitenlandse werknemer.

Verdragslanden

Nederland heeft niet alleen afspraken over de sociale zekerheid met de EU/EER-landen en Zwitserland. Maar ook met landen daarbuiten. Deze landen noemt men de verdragslanden. Ga je vanuit Nederland in een van deze verdragslanden werken? Dan gelden voor jou meestal de afspraken die in het verdrag staan.

Niet-verdragslanden

Er zijn ook landen waar Nederland geen afspraken mee heeft. Dit zijn de niet-verdragslanden. Waar je verzekerd bent en waar jij eventueel een uitkering kunt aanvragen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, hangt dan af van jouw specifieke situatie.

Ziektekosten in het buitenland

Of jouw ziektekosten (arts, medicijnen en ziekenhuiskosten) in het buitenland ook verzekerd zijn hangt af van een aantal factoren. Soms is het noodzakelijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Meer informatie hierover lees je hier: www.reisverzekeringblog.nl/werken-buitenland-consequenties-zorgverzekering >>

Werken in het buitenland en sociale verzekeringen

Meer over Werken in het buitenland en sociale verzekeringen lees je op de website van het UWV: Werken in het buitenland >>

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739