vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Met de auto naar de wintersport? Neem een reisverzekering met pechhulpdekking

Wintersport reisverzekering met pechhulp

Ga je met de auto naar je wintersportbestemming, bijvoorbeeld naar Frankrijk of Oostenrijk? Dan kan het raadzaam zijn om je reisverzekering uit te breiden met een dekking voor pechhulp.

Tijdens de wintersportvakantie stranden veel Nederlanders onderweg met autopech. In dat geval kan je een beroep doen op je reisverzekering met automobilistenhulp. In veel gevallen gaat het om falende accu’s, startproblemen of vastgevroren portieren. Door de soms barre weersomstandigheden in de wintersportlanden kun je al snel problemen krijgen.

Automobilistenhulp

Bij ReisverzekeringBlog sluit je in een paar stappen een reisverzekering met wintersportdekking af, inclusief automobilistenhulp voor je auto. Je bent dan gedurende je wintersportvakantie verzekerd tegen autopech. Mocht je tijdens je reis naar het buitenland autopech krijgen dan kun je contact opnemen met de alarmcentrale. Zij zorgen dan voor adequate hulp. Reisverzekering met pechhulp afsluiten: Allianz Global Assistance – Automobilistenhulpverzekering € 12,50 eenmalig.

Allianz Global Assistance – Automobilistenhulpverzekering

De Automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis naar de buitenlandse bestemming en vice-versa. Allianz Global Assistance kan op verzoek vervangend vervoer inclusief skibox leveren.

Wat te doen bij autopech tijdens je wintersportvakantie?

Pech in het buitenland kan gevaarlijk situaties opleveren zowel voor jezelf als voor medeweggebruikers. Het is goed bij autopech een aantal regels in acht te nemen:

 • Ga altijd op een veilige plek staan (zo ver mogelijk van de rijstroken).
 • Draai de voorwielen van de geparkeerde auto in de richting van de weg af.
 • Zorg dat je de overige weggebruikers voldoende duidelijk maakt dat je met pech stilstaat.
 • Plaats je gevarendriehoek en schakel je alarmlichten in (controleer voor je vertrek wat in het land van jouw bestemming verplicht of verboden is in dergelijke situaties).
 • Zorg dat iedereen het voertuig zo snel mogelijk verlaat en achter de vangrail plaatsneemt.
 • Meld je autopech bij de alarmcentrale van je reisverzekeraar.
 • Zorg dat je het kenteken en je polisnummer van je reisverzekering bij de hand hebt.
 • Geef de locatie waar je staat zo nauwkeurig mogelijk door.
 • Wacht altijd buiten de auto en achter de vangrail op de hulpverlener.
 • Zorg dat alle passagiers een reflecterend veiligheidsvestje dragen.
 • Zorg ervoor dat je na jouw melding bereikbaar bent voor de alarmcentrale.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739