vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersport reisverzekering met corona dekking voor reisadvies oranje of rood

Wintersport reisverzekering met corona dekking voor reisadvies oranje of rood

Een wintersport reisverzekering met corona dekking voor reisadvies code oranje of rood, kan je hier afsluiten. Deze reisverzekering biedt dekking als je naar een wintersportgebied reist met een oranje of rood reisadvies.

Zoals het er nu naar uitziet kan je deze winter voor wintersport naar Zwitserland en Oostenrijk. Frankrijk, Duitsland en Italië vallen door de coronacrisis waarschijnlijk af.

Reizen naar een wintersportgebied met een oranje of rood reisadvies betekent meestal dat je reisverzekering geen dekking biedt. Wil je gewoon 100% gedekt zijn voor Corona, wintersportongevallen en -blessures maar ook andere ziekten indien je naar een code oranje of rood wintersportgebied reist? De Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering biedt daarvoor de oplossing. Je kan ervoor kiezen deze verzekering uit te breiden met de ziektekostendekking (zonder ziektekostendekking ben je niet voor medische kosten gedekt, tenzij je een basisverzekering in Nederland hebt).

Waarvoor ben je verzekerd?

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering, kan je zelf samenstellen. Kies voor de ziektekostendekking, reisverzekering en de SOS-dekking dan ben je uitstekend verzekerd als je bijvoorbeeld:

 • Een been breekt op de piste.
 • Opsporings- en reddingskosten.
 • Noodzakelijk vervoer met een banaan van de piste naar het dal.
 • Noodzakelijke redding en of vervoer met een helikopter?
 • Repatriëring naar Nederland/gipsvlucht als er medische noodzaak is.

Wat kost deze wintersport reisverzekering?

Deze wintersport reisverzekering is zeer voordelig. Dat blijkt wel uit dit rekenvoorbeeld. Kees is 20 jaar en wil een weekje wintersporten in Oostenrijk. Hij kiest voor de ziektekostenverzekering Light met € 0,- eigen risico (inclusief SOS verzekering) en de reisverzekering Basic. De premie voor 1 week bedraagt dan € 11,23

Wintersport reisverzekering met corona dekking voor reisadvies oranje of rood

Wintersport reisverzekering ook met met corona dekking bij reisadvies oranje of rood

De Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kan je voor minimaal 2 dagen. En je bent verzekerd als je naar een wintersportgebied reis, ook al is dat gebied rood of oranje.

Reisverzekering met uitbreidingsopties
De reisverzekering biedt dekking tegen diefstal, verlies of beschadiging van bagage en onvoorziene kosten.
Ba­ga­ge - Jouw bagage is verzekerd voor een dagwaarde tot maximaal € 4.500,-. Er geldt een eigen risico van € 125,- per gebeurtenis.
Bagage win­ter­sport en bij­zon­de­re spor­ten - De verzekering vergoedt hobby- en sportuitrusting tot € 300,-. Materiaalhuur is niet verzekerd.
Ne­ga­tief reis­ad­vies - Heeft jouw bestemming een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Ook dan is je reis verzekerd.
On­voor­zie­ne uit­ga­ven - De verzekering vergoedt onvoorziene uitgaven zoals terugkeer naar Nederland bij ziekte, ongeval of overlijden van familieleden, of bij schade aan je huis. Ook bijkomende kosten na verlies of diefstal van jouw paspoort zijn verzekerd.
Digitale/elektronische apparatuur - Standaard verzekerd tot € 500,- Je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
✔ Het eigen risico bedraagt € 125,- per gebeurtenis.Het eigen risico voor bagage geldt niet voor de kosten van nieuwe sloten bij verlies van jouw huissleutel en voor de aanschaf van vervangende kleding en toiletartikelen wanneer een vervoerder jouw bagage is kwijt geraakt.
UITBREIDING SOS-VERZEKERING (OPTIE)
De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest.
✔ Reiskosten naar Nederland of het dichtstbijzijnde land voor jouw behandeling.
✔ Reis- en verblijfskosten van noodzakelijke begeleiding.
✔ De kosten van opsporing en redding.
✔ Vervoer van het stoffelijk overschot.
✔ Noodzakelijke kosten voor communicatie.
✔ Geen eigen risico
UITBREIDING ANNULERINGSVERZEKERING (OPTIE)
Heb je een reis geboekt, maar kan je onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als je een reis moet afbreken, krijg je een vergoeding.
Gezondheid - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als je door complicaties bij jouw zwangerschap niet kunt reizen.
Familie - Je ontvangt een uitkering bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie in de 1e en 2e graad (met familie in de 1e en 2e graad bedoelen wij; uw ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen. Of de ouders, kinderen, grootouders, kleinkinderen, broers en zussen van jouw partner en de partner van je ouders)
Je ontvangt teven een uitkering als bij de rechtbank een aanvraag voor een echtscheiding is ingediend.
Werk - Je ontvangt een uitkering als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan voor minimaal een jaar hebt gekregen. Of als je buiten jouw schuld en buiten jouw wil werkloos wordt.
Woning - Je ontvang een uitkering als je de reis annuleert omdat jouw woning (of bedrijfspand) zo ernstig beschadigd raakt dat je als eigenaar of huurder aanwezig moet zijn.
Zelf samengestelde reizen - Heb je alle onderdelen van jouw reis, los van elkaar, geboekt? En valt er één onderdeel uit waardoor de hele reis niet door kan gaan? Dan krijg je een beperkte vergoeding voor alle onderdelen van je reis.
✔ De maximale vergoeding is afhankelijk van jouw keuze € 2000,- of € 5000,- per persoon per reis.
✔ Als je kiest voor de extra annuleringsredenen dan heb je ook dekking bij: terrorisme, besmettelijke ziekte, ontradend reisadvies, natuurgeweld, onvoorziene staking, onlusten en oproer.
✔ Voor de annuleringsverzekering geldt geen eigen risico.

Uitleg kleurcodes reisadviezen

Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken heeft vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Normaal gesproken geven deze de veiligheidssituatie in een land aan. Bij landen met het coronavirus geldt bovendien het volgende:

 • Groen: In dit land of gebied zijn op dit moment geen coronamaatregelen die van invloed zijn op uw reis of verblijf.
 • Geel: in verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.
 • Oranje: in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod.
 • Rood: dit land of gebied is totaal afgesloten. Er is geen uitzicht op in- en uitreizen.

Oranje reisadvies en COVID-19-risicogebied

Een COVID-19-risicogebied is een land of gebied met een oranje reisadvies vanwege een verhoogd besmettingsrisico. Of een land of gebied een COVID-19-risicogebied is, staat in het reisadvies. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een land een oranje reisadvies krijgt. Vanwege de veiligheidssituatie, of omdat een land quarantaineverplichtingen oplegt aan Nederlandse reizigers als zij in dat land aankomen. Lees dus altijd het hele reisadvies en ga niet alleen af op de kleurcode.

Reisadviezen zijn niet bindend

De reisadviezen van het ministerie zijn niet bindend. Je bent niet strafbaar om toch naar een wintersportland met code oranje of rood te reizen. Het blijft de verantwoordelijkheid van jezelf om een reis wel of niet te laten doorgaan.

Reis je naar een wintersportgebied met code oranje of rood dan is de Tijdelijk in het Buitenland wintersportreisverzekering gewoon geldig!

Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering met wintersport en Covid-19 dekking

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering:

 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 2 dagen en maximaal 24 maanden).
 • Ook voor wintersport.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Wil je een premie berekenen of de verzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze verzekering is per dag opzegbaar.

Vragen en antwoorden over het coronavirus

Ik reis naar of in een land waar de code geel, oranje of rood is. Welke kosten zijn gedekt op mijn verzekering(en)?

Heb je bij OOM een ziektekostenverzekering afgesloten dan betalen zij de medische kosten ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via het noodnummer. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn jouw medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Heb je een aansprakelijkheids-, inboedel-, ongevallen-, reis- en/of rechtsbijstandverzekering dan is er ook dekking in de landen met codes geel, oranje en rood. De enige uitzondering is de annuleringsverzekering. Deze kosten zijn op de annuleringsverzekering niet verzekerd. Ook niet op de dekking Extra Annuleringsredenen. De kosten van annulering zal OOM alleen vergoeden als er sprake is van een onvoorziene gebeurtenis. Op dit moment is het coronavirus geen onvoorziene gebeurtenis meer.

Ik heb of raak besmet met het coronavirus. Worden mijn medische kosten vergoed?

Heb je bij OOM de ziektekostenverzekering dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Ik heb een SOS-verzekering, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking.

Vragen?

Heb je vragen over een Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering voor wintersport en het reizen naar landen met code oranje of rood? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739