vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wintersporters kampen met autopech

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Steeds meer wintersporters in de Alpenlanden worden getroffen door autopech.

Door de extreme kou, die momenteel de wintersportgebieden in zijn greep houdt, krijgt pechhulpverlener Allianz Global Assistance veel extra meldingen van pechgevallen. Een veel voorkomend probleem is autopech door bevroren diesel.

Winterdiesel

In Oostenrijk wordt winterdiesel verkocht. Dit betekent dat er een speciaal antivlokmiddel aan de brandstof wordt toegevoegd. De praktijk leert dat alleen de diesel die in Oostenrijk wordt verkocht bestand is tegen de huidige temperaturen van twintig graden onder nul.

Oplossingen

Allianz Global Assistance raadt dieselrijdende wintersporters die naar Oostenrijk reizen aan om niet enkel met in Duitsland getankte brandstof te rijden. Ze moeten minimaal vijf liter in Oostenrijk getankte diesel in hun tank hebben. Een andere oplossing is om de auto warm te stallen in een garage.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739