vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Ziekte of overlijden belangrijkste reden voor annuleren vakantie

Ziekte of overlijden belangrijkste reden voor annuleren vakantie

Ziekte of overlijden belangrijkste reden voor annuleren vakantie

Dit zomerseizoen genoten weer heel wat Nederlanders van een welverdiende vakantie. Voor Europeesche Verzekeringen begint daarna pas het hoogseizoen met de behandeling van alle schademeldingen op de reis- & annuleringsverzekeringen. 

De meeste claims op een annuleringsverzekering zijn het gevolg van het annuleren of het vroegtijdig afbreken van de vakantie door ernstige ziekte of overlijden van de verzekerde (of een familielid).

Bij reisverzekeringen is het vooral de schade aan bagage die veel werk met zich meebrengt. Dit jaar neemt de smartphone een eerste plaats in de top 10 van geclaimde voorwerpen, gevolgd door koffers en tassen. Verreweg de meeste meldingen van bagageschade kwamen uit Spanje.

Zomer Schade Top 10 Bagage

Ieder jaar komen Nederlanders terug van vakantie en claimen schade, vermissing of diefstal bij hun reisverzekeraar. De Europeesche, de grootste reisverzekeraar in Nederland, stelt iedere jaar een top 1o samen van meeste geclaimde artikelen. Voor de zomer van 2013 zijn dit de:

 1. Smartphone / mobiele telefoon 20%
 2. Koffer / tas 10%
 3. Zonnebril 9%
 4. Bril 8%
 5. Fotocamera 8%
 6. Portemonnee / geld 6%
 7. Sieraden / horloge 5%
 8. Kleding 5%
 9. Tablet 4%
 10. Reisdocumenten / rijbewijs 4%

Spanje nummer 1 schademeldingen

Het populaire vakantieland Spanje zorgt deze zomer voor de meeste schademeldingen. Daarna volgen Nederland, Frankrijk, Italië en Turkije. De schademeldingen uit Nederland betroffen zowel meldingen vanaf het vakantieadres in Nederland als vanaf Schiphol. Het gaat dan bijvoorbeeld om verloren reisdocumenten of koffers die beschadigd op de bagageband van de luchthaven aangetroffen worden.

Smartphone en tablet vaker geclaimed

De videocamera en (portable) DVD speler nemen geen belangrijke plaats meer in de top 10 in. Smartphones en tablets nemen de functies van deze apparaten langzaam maar zeker over. Steeds meer reizigers nemen dit soort electronica mee op reis naar het buitenland. Ook ziet de Europeesche dit jaar voor het eerst een voorzichtige toename van het aantal schades op e-readers.

Ziekte of overlijden belangrijkste reden voor annuleren

Ernstige ziekte of overlijden van de verzekerde of een familielid is verreweg de belangrijkste reden om een vakantie vooraf te annuleren. Dat geldt ook voor het voortijdig afbreken van een vakantie. Dit jaar kreeg de Europeesche opvallend veel schademeldingen binnen van reizigers die op vakantie in het ziekenhuis werden opgenomen. Andere veelvoorkomende redenen voor het aanspreken van de annuleringsverzekering zijn echtscheiding en werkloosheid.

Top 4 redenen voor annulering vakantie of eerdere terugkeer

 1. Ernstige ziekte of overlijden verzekerde/familieden 85%
 2. Ongebruikte reisdagen door ziekenhuisopname op vakantie 7%
 3. Echtscheiding 3%
 4. Werkloosheid 3%

Over de Europeesche

Europeesche Verzekeringen is al ruim 90 jaar de specialist bij uitstek voor vrijetijdsverzekeringen. Dankzij haar specialisme kan de Europeesche verzekeringsoplossingen bieden die volledig zijn afgestemd op de wensen en omstandigheden van de doelgroep. Met de verzekeringen van de Europeesche is men verzekerd van een zorgeloze vrije tijd.  Alle voordelen van de Europeesche op een rijtje:

 • Gespecialiseerd in het verzekeren van vrije tijd.
 • Goede bereikbaarheid, ook telefonisch.
 • Europeesche Hulplijn is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar.
 • Hulpverlening door de alarmcentrale van SOS International.
 • Winnaar Veer voor de Beste Reisverzekeraar 2012.

De reis- en annuleringsverzekeringen van de Europeesche kun je via de website van Reisverzekeringblog.nl rechtstreeks afsluiten bij Europeesche verzekeringen. Lees hier meer informatie: Reis- en annuleringsverzekeringen Europeesche.

Vragen?

Heb je een vraag over reis- of annuleringsverzekeringen van de Europeesche of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739