vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Ziektekosten verzekering voor code oranje v.a. € 29,09

Ziektekosten verzekering voor code oranje

Zoek je een ziektekosten verzekering voor code oranje? Hier kan je een ziektekosten verzekering afsluiten als je naar een land reist met code oranje.

Reizen naar een gebied met een oranje negatief reisadvies betekent vaak dat je reisverzekering of andere verzekeringen dekkingsbeperkingen kent. Er zijn zelfs verzekeraars die in zo’n geval helemaal geen dekking bieden. Wij hebben een ziektekosten verzekering die je kan uitbreiden met een reisverzekering en waarbij je toch verzekerd bent, ook als je naar een code oranje land reist.

Deze ziektekosten verzekering biedt dekking bij code oranje!

Wil je gewoon 100% gedekt zijn voor Corona en andere ziekten ook als je naar een code oranje land reist? Wij adviseren je voor de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering te kiezen. Dat is een verzekeringspakket met los af te sluiten verzekeringen, zoals ziektekosten, reis- annuleringsverzekeringen. Kies je voor de ziektekosten verzekering en de reisverzekering dan ben je uitstekend verzekerd en ook voor alle corona gerelateerde klachten.

Al vanaf € 29,09 per maand!

De premie voor ziektekosten verzekering  met SOS-verzekering is zeer gunstig. Even een rekenvoorbeeld om dit te illustreren. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekosten verzekering (hoog eigen risico) met werelddekking afsluit voor een maand, betaalt slechts € 29,09 en dat inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor 1 maand € 130,17

Je kan online jouw premie berekenen. De premie hangt af van:

 • jouw leeftijd;
 • de gekozen dekking (Light, Regular of Uitgebreid);
 • of je ook dekking wilt voor ziektekosten in de VS;
 • welk eigen risico je kiest;
 • of je verplicht de Nederlandse basisverzekering moet aanhouden; in dat geval krijg je korting op de premie.

Wil je een premie berekenen of de ziektekostenverzekering afsluiten? Dat kan hieronder. Je zit nergens aan vast want deze ziekteverzekering is per dag opzegbaar.

Ziektekosten verzekering met dekking voor code oranje

De belangrijkste kenmerken van de verzekering:

 • Ziektekostenverzekering en reisverzekering met dekking in oranje reisadvies landen/gebieden.
 • Voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
 • Ideaal als je gaat werken in het buitenland, maar ook voor reizen, expats en pensionados.
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Ook aan te vragen als je al in het buitenland bent.
 • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
 • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
 • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

Wat vergoedt de ziektekosten verzekering?

Ziektekosten verzekering

Met de ziektekosten verzekering voor code oranje ben je verzekerd voor vergoeding van medisch noodzakelijke kosten voor onder andere:

 • huisarts;
 • genees- en verbandmiddelen;
 • specialistische zorg;
 • ambulancevervoer en ziekenhuisopname;
 • hulpmiddelen na een ongeval;
 • tandheelkundige kosten na een ongeval.

De ziektekosten verzekering dekt ook medische kosten door molest (zoals gewapende conflicten, burgeroorlog, terrorisme, rellen en natuurrampen). Voor de ziektekostenverzekering kies je een eigen risico van € 0,-/€ 250,-/€ 500,-/€ 1000,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe lager je premie. Soms geldt een maximale vergoeding of een maximaal aantal behandelingen. Bij de ziektekosten verzekering is een SOS-verzekering inbegrepen. Je krijgt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie vergoed als je ter plekke niet behandeld kan worden én de behandeling niet kan worden uitgesteld.

SOS-verzekering

De SOS-verzekering vergoedt onder andere de kosten van repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kan worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. De SOS-verzekering biedt ook dekking als deze kosten het gevolg zijn van molest. Heb je al de Tijdelijk in het Buitenland-ziektekosten verzekering afgesloten? Dan is de SOS-verzekering inbegrepen en hoef je deze niet apart af te sluiten. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Reisverzekering

De reisverzekering geldt voor alle verzekerden op de polis en vergoedt onder andere:

 • diefstal, verlies of beschadiging van bagage met een vergoeding van € 1.500,- tot maximaal € 4.500,- (afhankelijk van jouw keuze); repatriëring (terugkeer naar Nederland) in geval van:
  • levensgevaar of overlijden van een niet meereizend familielid in de 1e of 2e graad, bijvoorbeeld (groot)ouder, (klein)kind, broer of zus;
  • ernstige schade aan je woning, inboedel of bedrijf in Nederland.
 • digitale/elektronische apparatuur standaard tot € 500,-; je kan dit uitbreiden met een extra dekking van € 500,-/ € 1.000,-/ € 2.000,-/ of € 5.000,-;
 • In sommige gevallen geldt een maximale vergoeding of heb je een eigen risico.

Veel gestelde vragen en antwoorden ziektekosten verzekering voor code oranje

Lees hieronder vaak gestelde vragen.

Wordt een coronatest- COVID-19 test vergoed op deze verzekering?

De verzekeraar vergoedt de COVID-19 test als je coronaklachten hebt. Op deze ziektekostenverzekeringen zijn de overige medische kosten, die verband houden met het coronavirus, ook gedekt. Een preventieve COVID-19 test valt niet onder de vergoeding.

Ik reis naar of in een land waar de code oranje of rood is, ben ik verzekerd?

Heb je een ziektekostenverzekering bij OOM Verzekeringen afgesloten dan betalen zij de medische kosten. Ook in landen met code geel, oranje of zelfs rood. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers.
Heb je geen ziektekostenverzekering dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

Geven jullie ook een Engelstalige Covid-19 verzekeringsverklaring af?

Ja. Een Engelstalige verklaring met Covid-dekking is geen probleem (neem contact met ons op).

Ik heb een Engelstalige verzekerings verklaring nodig voor de aanvraag van een visum in het buitenland

Dat is geen probleem, neem contact met ons op.

Kan ik mijn verzekering verlengen?

De OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering heeft een flexibele looptijd van één dag tot maximaal twee jaar. Je mag de verzekering eenmalig met maximaal twee maanden verlengen, zolang je niet langer dan twee jaar verzekerd bent. Weet je nu al dat je langer dan twee jaar in het buitenland zal verblijven? Dan kan je beter kiezen voor de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Kan ik mijn verzekering eerder opzeggen?

Je kan de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering op elk gewenst moment opzeggen.

Kan ik mijn buitenlandse partner en de kind(eren) ook meeverzekeren?

Ja, dat kan. Voor je partner en kinderen geldt medische acceptatie. Op basis van vragen over de gezondheid van jouw partner of kinderen beoordeelt de verzekeraar of je de verzekering kunt afsluiten. Jouw partner of kinderen krijgen dezelfde dekking als jij. Kinderen tot 16 jaar krijgen automatisch de Regular-dekking als je zelf de Light-dekking hebt.

Zijn (extreme) sporten ook gedekt?

De medische kosten na een ongeval bij het beoefenen van een (extreme) sport vallen onder de ziektekostenverzekering. Voorwaarde is wel dat er geen sprake mag zijn van opzet of roekeloosheid.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739