vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Zika-virus ook vastgesteld in Zuid-Korea

zika-virus Het voor zwangere vrouwen gevaarlijke zika-virus is nu ook vastgesteld in Zuid-Korea. Een Koreaanse man van 43 liep het virus op tijdens zijn reis naar Brazilië, melden de autoriteiten.

Het virus is vooral actief in Latijns-Amerika. Het virus is vooral bij zwangerschap gevaarlijk. Sinds de verspreiding van het virus zijn er meer baby’s geboren met microcefalie. Een aandoening van het centrale zenuwstelsel die leidt tot een te kleine schedel, waarbij de hersenen zich niet goed kunnen ontwikkelen. Harde wetenschappelijk bewijzen voor dit verband zijn er nog niet, maar er zijn wel veel anwijzingen. Voor gezonde mensen is het zika-virus redelijk onschuldig.

Het virus wordt vooral verspreid door muggen. Inmiddels zijn er ook gevallen bekend waarbij het virus zich heeft verspreid door seksueel contact.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO zei eerder deze maand dat zika gevaarlijker is dan gedacht. Het virus kan doordringen tot de placenta, waardoor een ongeboren baby besmet kan raken en het zenuwstelsel kan worden aangetast.

Bron: NOS.nl

Op reis naar een Zika-gebied en je reisverzekering

Reis je binnenkort zelf naar een gebied waar het Zika-virus voorkomt? Dan is het goed om de consequenties voor je reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance te weten:

  • Annuleringsverzekering – Het annuleren van een vakantie naar een gebied waar het Zika virus heerst, is niet standaard gedekt op de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Reis je binnenkort naar een gebied waar het Zika virus voorkomt en wil je liever niet gaan? Dan kun je contact opnemen met de reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken. Veel luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties hebben aangeven coulant te zijn als je je reis vanwege het Zika virus wilt annuleren.
  • Reisverzekering – Als er op reis iets met je gebeurt, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Deze kan je snel helpen en eventueel zorgen voor repatriëring. Als je de dekking ‘medische kosten’ hebt afgesloten, dan worden de noodzakelijk medische kosten vergoed.

Vragen?

Heb je een vraag over reis- en annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739