vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zika-virus volgens WHO zeer gevaarlijk voor ongeboren kinderen

Zika-mug Het zika-virus is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie gevaarlijker voor ongeboren kinderen dan werd gedacht. Dat zei directeur-generaal Chan van de WHO na spoedberaad, zo meldt de NOS.

“Zika is gevonden in vruchtwater. Het virus kan door de placenta heen komen, de foetus kan besmet raken en het zenuwstelsel kan worden beschadigd”, zei Chan.

Hard bewijs dat het virus leidt tot ernstige hersenaandoeningen bij ongeboren baby’s ontbreekt nog, volgens onderzoeker David Heymann. “Alles wijst wel in de richting van het zika-virus, maar er is meer onderzoek nodig”, zegt hij.

Reizen

De WHO adviseert zwangere vrouwen niet naar gebieden te reizen waar het virus heerst. “Het gaat nadrukkelijk om getroffen regio’s, niet om hele landen”, zei Heymann. Het is aan landen zelf om door te geven welke gebieden zijn getroffen. “Dan kunnen zwangere vrouwen kijken of ze erheen gaan of niet”.

Verder maakte de WHO bekend dat het virus steeds vaker via seks wordt overgedragen. “Onderzoek uit meerdere landen geeft ons sterke aanwijzingen dat seksuele overdracht vaker voorkomt dan werd aangenomen”, zegt directeur-generaal Chan.

Wat is het zikavirus?

Het zikavirus is een virus dat de ziekte zikakoorts veroorzaakt. Maar 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De ziekteverschijnselen zijn over het algemeen vrij mild. De ziekteverschijnselen zijn koorts, oogontsteking, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn en huiduitslag. Deze klachten lijken op knokkelkoorts (dengue) en chikungunya. De ziekte gaat vanzelf over en er bestaat geen behandeling voor. Er zijn sterke aanwijzingen dat besmetting met het zikavirus schadelijk is voor het ongeboren kind. Ook kunnen mensen als complicatie het syndroom van Guillain-Barré krijgen.

Zika en je reis- en annuleringsverzekering

Reis je binnenkort zelf naar een gebied waar het Zika-virus voorkomt? Dan is het goed om de consequenties voor je reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance te weten:

  • Annuleringsverzekering – Het annuleren van een vakantie naar een gebied waar het Zika virus heerst, is niet standaard gedekt op de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Reis je binnenkort naar een gebied waar het Zika virus voorkomt en wil je liever niet gaan? Dan kun je contact opnemen met de reisorganisatie waar je de reis hebt geboekt. In overleg kan besloten worden om de reis om te boeken. Veel luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties hebben aangeven coulant te zijn als je je reis vanwege het Zika virus wilt annuleren.
  • ReisverzekeringAls er op reis iets met je gebeurt, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Deze kan je snel helpen en eventueel zorgen voor repatriëring. Als je de dekking ‘medische kosten’ hebt afgesloten, dan worden de noodzakelijk medische kosten vergoed.

Vragen?

Heb je een vraag over reis- en annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739