vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Zomervakantie met auto? Kies de juiste reisverzekering!

Zomervakantie met auto? Kies de juiste reisverzekering!
Zomervakantie met auto? Kies de juiste reisverzekering!

Iedere zomer komen er bij de alarmcentrale van Allianz Global Assistance veel hulpverzoeken binnen van gestrande automobilisten met autopech in het buitenland.

Vooral problemen met accu’s en koelsystemen worden vaak gemeld. De relatief hoge temperatuur in Europa en extra belasting van de airconditioning zorgen ervoor dat deze onderdelen sneller kapot gaan.

Reis je deze zomer met eigen auto naar de vakantiebestemming? Ga dan goed verzekerd op pad. Er zijn twee mogelijkheden, het afsluiten van een Pechhulp Verzekering of het toevoegen van de dekking SOS autohulp aan de reisverzekering. Wij lichten deze twee keuzes toe.

Pechhulp Verzekering of SOS autohulp?

Of je voldoende hebt aan SOS autohulp of beter een Pechhulp Verzekering kan afsluiten is afhankelijk van je wensen. Indien je alleen verzekerd wil zijn van autohulp tijdens jouw vakantie, dan kan je de dekking SOS autohulp afsluiten op een (doorlopende) reisverzekering van Allianz Global Assistance. Lees hier meer informatie: Reisverzekering met pechhulp »

Mocht je het hele jaar door verzekerd willen zijn voor pech onderweg, zowel in Nederland als in het buitenland, dan is het beter om een Pechhulp Verzekering af te sluiten. Lees hier meer informatie: Pechhulp verzekering buitenland »

Verschillen op een rij

Het verschil is dat je bij de dekking SOS autohulp op een doorlopende reisverzekering recht hebt op hulp, elke keer als je op reis bent. Bij de Pechhulp Verzekering geldt maximaal twee keer hulp (in het buitenland) per verzekeringsjaar. Daarnaast is de dekking SOS autohulp persoonsgebonden. Het maakt dus niet uit met welke auto je op vakantie gaat. Ook is niet alleen pech met de auto verzekerd, je kan ook rekenen op hulp bij een ongeval. Tenslotte wordt bij SOS autohulp het voertuig onder bepaalde voorwaarden naar huis gebracht als deze niet meer te repareren is.

Waarom Allianz Global Assistance

Dit zijn de voordelen:

  • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
  • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
  • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
  • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
  • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Ga je met je auto op vakantie en heb je vragen over de juiste reisverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739