vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Zomervakantie Nederlanders: Auto populair vervoersmiddel

Zomervakantie nederlanders: auto populair vervoersmiddel

Met de zomervakantie in aantocht, hebben de meeste Nederlanders hun vakantieplannen al gereed. De auto is hierbij het populairste vervoersmiddel, bijna 70% trekt er deze zomer met de auto op uit.

Traditiegetrouw zijn het vooral de mannen die rijden: 85% van de chauffeurs is man. De bijrijders vermaken zich vooral door met de chauffeur te kletsen of naar de omgeving te kijken.

Dit blijkt uit onderzoek van AutoScout24 onder ruim duizend Nederlanders. De meeste Nederlanders die met de auto op vakantie gaan rijden tussen de drie en tien uur naar hun bestemming. Bijna 12% rijdt zelfs meer dan vijftien uur.

Entertainment onderweg

Als bijrijder heb je behalve de route in de gaten houden niet zoveel te doen. Een derde van de bijrijders besteedt zijn reistijd voornamelijk door te kletsen met de bestuurder. Ook het genieten van het landschap is voor een derde van de respondenten een geliefd tijdverdrijf tijdens de lange vakantiereis. Verrassend genoeg heeft spelen met een smartphone de voorkeur van slechts 3% van de Nederlanders. Bijrijders tussen de 18 en 24 jaar vermaken zich voornamelijk met muziek luisteren (34%).

De kinderen op de achterbank worden meestal zoet gehouden met een dvd (26%) of computerspelletje (21%). Met een knuffel of pop houd je de kinderen niet zomaar meer stil, slechts 2,5% van de kinderen gebruikt dit als vermaak. Ruim één op de tien van de ouders zorgt zelf voor entertainment, bijvoorbeeld door liedjes te zingen of raadspelletjes te doen.

N.b.: Zorg dat jouw autovakantie niet in het water valt en sluit een reisverzekering af met gratis vervangend vervoer en automobilistenhulp.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739